Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Robinson til fjells

Merkelig hvor likt livet i vikingtida viser seg å være livet på en sydhavsøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-SERIE: En storslagen realityserie av episk format. TVNorge har ikke vært redd for å bruke store ord for å selge inn «Den siste viking».

Greit nok, de har laget spennende konkurranse-TV, men å påstå at «deltakerne sendes tusen år tilbake i tid», er å ta hardt i.

Det er mer som om de er sendt til «Robinsonekspedisjonen» minus sandstrand. Tiendeklassinger på leirskole i Oppland er også mer treffende. Men hey, tiendeklassinger kan stelle i stand mye intriger!  

Robinson møter Farmen «Den siste viking» deler mildt sagt en rekke likhetstrekk med TV3s «Robinson».

18 deltakere blir sendt til Jotunheimen for å bo i vikingkulisser. De blir delt i to lag, bor i hver sin camp og konkurrerer mot hverandre i ymse selskapslek-aktige aktiviteter. Én etter én sendes hjem.

Livet med smie, geiter og forråd gir også en «Farmen»-følelse. Men vikingtid? Episk? Alle vaser jo rundt i sedvanlig Bergans-tøy!  

Vikingklinings Trond Espen Seim fører an og kalles «spillmester, ikke tradisjonell programleder». Ikke godt å si hva det betyr, han står på en høyde og ser viking-aktig ut og oppfører seg som... en programleder.

Men samma det. Liker du «Robinson», vil du like å se disse atten rotte seg sammen, konkurrere, kjefte og krangle.

DELTAKERNE: 18 «moderne vikinger» sloss om tittelen «den siste viking». Foto: TVNorge
DELTAKERNE: 18 «moderne vikinger» sloss om tittelen «den siste viking». Foto: TVNorge Vis mer

Og det er overraskende mye klinings og flørt også. Men altså mer i form av klassetur med soveposer enn en episk reise tilbake i tid.

PROGRAMLEDER: Skuespiller Trond Espen Seim. Foto: TVNorge
PROGRAMLEDER: Skuespiller Trond Espen Seim. Foto: TVNorge Vis mer
Hele Norges coronakart