Roboten som ville bli menneske

Spillveteranen «Bomberman» sprenger stadig.

|||TIL TROSS FOR at spillmekanismen i «Bomberman»-spillene er enkel og arkadeaktig, var det ikke en vanskelig avgjørelse for det japanske spillselskapet Hudson Soft å menneskeliggjøre frontfiguren i spillene - det var noe som måtte gjøres i ei tid da Mario, Pac-Man og andre maskotfigurer var det som drev spillbransjen framover.

I det labyrintaktige spillet må Bomberman sprenge seg vei gjennom steinfylte korridorer på jakt etter fiender og bonusgjenstander, men det store spørsmålet var selvfølgelig hvorfor Bomberman gjorde dette, ikke sant?

DET IKKE ALLE vet, er at Bomberman er en robot, muligens en kyborg, som jobbet langt under bakken i en bombefabrikk.

Etter hvert som dagene skred framover ble ønsket om frihet og en menneskelig tilværelse så tiltrekkende at Bomberman tok bombene fatt og sprengte seg gjennom labyrint etter labyrint, og gjennom spill etter spill, på vei til overflaten og en ny hverdag.

Roboten som ville bli menneske

SIKKERHETSVAKTENE vil imidlertid gjøre hva de kan for å stoppe Bomberman fra å oppfylle drømmen sin, og vips: Du har en spillserie som hittil har vart i over 25 år.

Siden det første spillet kom på ti plattformer i 1983 og åra framover, har det ballet på seg av mer eller mindre like spill.

Totalt er det laget over 60 «Bomberman»-spill på de aller fleste spillplattformer som har vært på markedet, og sjansen er stor for at en Bomberman eller ti vil sprenge seg langt inn i framtida også.

Fun fact: Det er, kanskje ikke overraskende, ikke bare laget labyrintaktige spill med Bomberman i hovedrollene. Et av de mer kuriøse sidesprangene er racingspillet «Bomberman Kart» til PlayStation 2.