Roboter for millioner

USAs kinopublikum elsker sine animasjonsfilmer.

(Dagbladet.no): «Robotene» er den nye filmen til folkene bak suksessen «Istid».

Og det ble suksess for regissør Chris Wedge og hans mannskap denne uka også. Animasjonsfilmen solgte flest kinobilletter i USA denne helga, skriver Boxofficemojo.com.

Omsetning på over 36 millioner dollar var dobbelt så mye som andreplassen, Vin Diesel-komedien «Pacifier».

På tredjeplassen denne helga ligger «Be Cool», der John Travolta og Uma Thurman spiller sammen for første gang siden Quentin Tarantinos «Pulp Fiction».

Stjerner som stemmer

«Robotene» er satt inn i fremtiden, en fremtid slik fantasitegnere på 40-tallet forestilte seg, og der roboter befolker verden. De har til og med små barn.

I åpningsscenen møter vi paret Copperbotton som pakker opp sin nye baby. Unge Rodney er et ungt og oppfinnsom geni med to mål i livet: Gjøre verden til et bedre sted å leve, og å møte idolet sitt, oppfinneren Bigweld.

Og som vanlig står superstjernene  i kø for å gi stemmen til de ulike figurene USAs animasjonsmiljø skaper på tegnebordet.

TOPPER I USA: «Robotene» var den mest populære kinofilmen i USA i helga. Foto: FILMWEB
TOPPER I USA: «Robotene» var den mest populære kinofilmen i USA i helga. Foto: FILMWEB Vis mer

Ewan McGregor er unge Rodney, Mel Brooks er Bigweld, og ellers bidrar Halle Berry, Jim Broadbent, Stanley Tucci og Robin Williams, for å nevne noen.

Topp ti i USA

1 Robots

2 The Pacifier

3 Be Cool

4 Hostage

5 Hitch

6 Million Dollar Baby

7 Diary of a Mad Black Woman

8 Constantine

9 Man of the House

10 Cursed

Sjekking til topps i Norge

Her hjemme toppet «Der Untergang» filmtoppen den siste uka, men Hitlers siste dager måtte gi slipp på førsteplassen til fordel for sjekkekongen Will Smith i «Hitch».

Pål Sletaunes «Naboer» har fått mye oppmerksomhet på grunn av sexscenen mellom Kristoffer Joner og Julie Elise Schacht, og filmen gikk inn på en andreplass premierehelga.

I «Hitch» møter vi Alex «Hitch» Hitchens (Smith), som kan alt og vet alt om hvorfor kvinner faller for menn, og gjør stor suksess med sine ufeilbarlige metoder som får flotte damer til å falle for klumsete nerder.

Filmen fikk terning to her i Dagbladet:

«Selv ikke de mest lattervekkende komiske innslagene - som når Hitch får skalldyrallergi - kan berge denne altfor omstendelige og til dels skakkjørte filmen fra å bli kjedelig. Og det er utilgivelig for noe som skal være romantisk og morsom virkelighetsflukt».

Topp ti i Norge

1 Hitch

2 Naboer

3 Der Untergang

4 Venner for livet

5 Ole Brumm og heffalompen

6 Maskens sønn

7 Million Dollar Baby

8 Så som i himmelen

9 Constantine

10 Svigers er aller verst - Meet the Focker

ROBOTER:</B> «Robotene» handler om roboten Rodney som vil gjøre verden til en bedre plass å leve.
TOPPER I NORGE:</B> Will Smith og Eva Mendes i filmen «Hitch».