Rocco'n'roll for en barnedåp

DORNOCH, Inverness (Dagbladet): Den vesle skotske landsbyen Dornoch står på hodet. I går kveld ble Rocco (4 md.), Madonna og Guy Ritchies sønn, døpt i den lokale kirken. Gudfar Sting sang «Ave Maria» foran en celeber samling gjester.

De frammøtte pressefolkene utgjorde nesten like mange mennesker som hele befolkningen i byen til sammen. Men, ingenting fikk stoppet seremonien. Alle fikk en bit av popdronning Madonna. Madge - som britene kaller henne- nektet å la seg stoppe av galskapens uutholdelige skotskhet.

Etter en snau halvtime inne i kirkebygget bar en stolt pappa, Guy Ritchie, barnet Rocco ut. Den lille godt inntullet, far i en dress som hentet fra filmen «Lock, Stock and Two Smoking Barrels». Dessverre uten at Brad Pitt og hans Jennifer Aniston kunne være med.

Paret kom flygende inn fra Statene før på dagen. «De slapper av på Skibo i kveld», hørte vi fra en usikker kilde. Men, vi så Pitt. Han var «onkel cool» som ikke orket dåpen grunnet jetlag. Dermed gikk Brad glipp av Rocco som nydøpt katolikk, mens Madonnas pappa, Tony «Silvio» Ciccone, og hans Joan Gustafson gledet seg over den lille katolikken.

Stille Rocco

- Rocco var stille under selve dåpen, sier en annen usikker kilde.

Atmosfæren var til å ta og føle på i timene før Sting, Stella McCartney, Gwyneth Paltrow og Rupert Everett ankom til katedralen. Som vinterbadet i lokal skodde og var kledd i sterkt lys fra fjernsynsstasjonene.

NBC sendte live, det samme gjorde Sky Channel, og BBC Scotland hadde ekstrasending. På direkten, et barn er døpt i Dornoch og fotfolket kom fra nær og litt fjern. For å oppleve noen stjerneglimt og for å høre en sekkepipemann spille «Flowers of Scotland».

Range Rover-vinket

På forhånd mente de som kan kjendiseri at Madonna ikke ville gjennomføre barnedåpen inne i byen, grunnet et for stort pressehysteri. Så ble ikke tilfelle.

Madonna kan regi etter 18 år midt i rampelyset. Sakte senket hun vinduet på Range Roveren og vinket. Med et smil.

Spesielt bra var dette for tilreisende Alexandrina:

- Madonna ville ikke ha oppstyr rundt barnedåpen og vielsen, men hvorfor annonserte hun det da så kraftig? Vel, dette er en opptur for Dornoch, her er det jo så stille ellers. Jeg kjenner ikke til Madonnas musikk, og det gjør heller ingenting. Madonna er her, og nå vet så mange om denne flotte byen. Jeg storkoser meg, sier Alexandrina Menson. 80 år gammel og sammen med datteren Liz Taylor, (helt sant), fra nabobyen Alness.

«Ave Maria»

Den lokale presten Susan Brown hadde ansvaret innendørs, i et kirkebygg dekorert med blomster og levende lys. Gudfaren Sting i mafiadress sang «Ave Maria».

Etter den store barnedåpen var det linduket for hygge på slottet Skibo. Madonna og jentene skulle visstnok ha en såkalt «hønefest» før bryllupet i dag. Brudgommen skulle også drikkes ut. Herr Madonna, Rupert Everett, Vinnie Jones (kanskje), Brad Pitt og dressgjengen skulle ut på en fiskehytte i det skotske høylandet. Sikkert for å røyke skotsk laks.

Kvinnen like stor som myten

FADEREN, SØNNEN OG MADONNA: I går kveld fikk den lille byen Dornoch oppleve A-kjendiseri på relativt nært hold. Madonna døpte sønnen Rocco i katedralen. Hun løp opp trappa uten å snu seg. Etter kveldsdåpen var hun et stort stjernesmil. Det samme var pappa Guy Ritchie, bærende på den lille.