Konsert: Metallica i Trondheim

Rock blir ikke bedre enn dette

Ett av verdens største band leverte ei kraftpakke i Trondheim i kveld.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Verdens største metalband blant grantrærne i Granåsen. Eller hvorfor ikke like godt kalle dem «ett av verdens største rockeband»? Metallica er årets konsertbegivenhet i Trondheim, og for en fest det blir!

The Kids

Og - den blir ikke akkurat dårligere av at Metallica har øvd inn en låt med ett av byens egne band. Det vil si, bassist Rob Trujillo har gjort det til en «greie» å spille en lokal sang. Det var naturlig å tenke seg «Splitter pine» eller «Levva livet» - eller hvorfor ikke The Kids' «Forelska i lærer'n», sunget på imponerende godt norsk (med god hjelp fra tekstarket).

Kirk Hammett planker Torstein Flaknes gitarsolo nesten note for note. Et både sympatisk og artig trekk fra de to, dette. Publikumsfrieri blir ikke større. Og - Trondheim blir ikke akkurat mindre forelska i Metallica, heller!

Kremlyd

Det er noe helt spesielt med Granåsen. Jeg opplevde stedet første gang da Bruce Springsteen spilte for tre år siden, også han til toppkarakter. Og - det gjentok seg i kveld: Lyden, som fikk så mye kjeft av en dansk anmelder på Ullevi i Göteborg tirsdag, er fenomenal - trolig særlig takket være trærne som har gitt arenaen sitt navn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer