Rock City er reddet

Får redningspakke på 3,7 millioner kroner.

REDDET:  Rock city i Namsos har ligget på konkursen rand lenge. I går sa kommunen ja til en redningspakke på nærmere fire millioner kroner. 
Foto: Bjørn Tore Ness / NTB scanpix
REDDET: Rock city i Namsos har ligget på konkursen rand lenge. I går sa kommunen ja til en redningspakke på nærmere fire millioner kroner. Foto: Bjørn Tore Ness / NTB scanpixVis mer

Rock City i Namsos i Nord-Trøndelag er reddet etter at kommunestyret torsdag kveld sa ja til en redningspakke på 3,7 millioner kroner for det nasjonale ressurssenteret for pop og rock.

Ti stemte imot rådmannens innstilling om at kommunen går inn med ny aksjekapital for å gjenopprette positiv egenkapital. Slettingen av husleien er allerede innvilget.

Namsos kommune er nå eneeier av Rock City. Kommunen har tidligere eid 30 prosent av aksjene. I tillegg har selskapet hatt ytterligere ti eiere.

Styreleder fortsetter Samtidig er det klart at Rock City fortsatt skal ledes av Erik Stene som har vært styreleder det siste året.

- Alle de økonomiske grunnleggende grepene som selskapet trenger, er på plass. Det var et betydelig flertall for dette i kommunestyret. Jeg er veldig fornøyd fordi eierne viser at de vil ha selskapet videre fremover. De gir oss tillit og en mulighet til å tenke langsiktig, sier Erik Stene til NTB.

Han sier det ikke ville vært spesielt interessant å være styreleder i et selskap som man ikke vet om man vil ha eller ikke.

Langsiktighet - Nå har vi langsiktighet og skal få det nye styret i virke. Det er et veldig kompetent styre. Nå har jeg veldig lyst til å vise at dette kan vi få til, sier Stene.

Han får med seg dette styret: Finansrådgiver Linni Tiller, daglig leder Thomas Geving i Namsos Trafikkselskap, Senterparti-politiker Randi Dille og Bård Jørgen Iversen fra D.D.E.

De blir formelt valgt på generalforsamlingen 12. juni.

Rock City er et «nasjonalt ressurssenter for pop og rock» samt et «opplevelsessenter for trønderrock». Stortinget vedtok å opprette senteret i 2005. Senteret ble åpnet av daværende kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) i november 2011.

I 2012 hadde senteret 30.000 besøkende.

(NTB)