Rock DJ?

Jazid har denne sommeren gitt seg sjangrene i vold, og latt undergrunns-rocken fylle lokalet hver tirsdag. I kveld er siste «CONFUzzED» på jazzklubben.

Jazid er kjent som klubben med hang til jazza rytmer fra spenstige platesnurrere, men denne sommeren har pipen fått en annen lyd. I alle fall på tirsdagene. Fem ganger har band fra Oslos undergrunnsmiljø fått sjansen til å fylle lokalene med livemusikk i sjangrene indie, rock, synth og punk. I kveld er sjette og siste gang for sommeren.

Rocken inn i varmen

Hvordan kan det ha seg at den vesle jazzklubben plutselig inntas av råbarka rockeband? Initiativet ligger hos en av Jazids bartendere, Anita Heli. Hun er selv trommeslager i bandet The Pumps, og så en mulighet til å gi ambisiøse rockeband «på vei opp», en scene å vise seg frem på i sommer.

Til nå har band som Quincy, Burning Rubber, Oddpopp og Cowsky spilt på Confuzzed-scenen. I kveld blir det et møte med Retardos og Hellride. Sistnevnte erstatter Billion Dollar Mission, som egentlig sto på programmet.

Hardtslående rock

Retardos har spilt på Jazid før, under Oslo Threebute-festival i april, og mikser sammen det meste av hardtslående elementer innen rocken. Med referanser til band som The Ramones og Motorhead. I fjor reiste gutta også på en måneds turné i USA med svenske Backyard Babies og engelske Yo Yo\'s.

Retardos slapp i fjor sitt debutalbum på den amerikanske labelen Scooch Pooch Records. De holder også på med et nytt album, som muligens ser dagens lys til neste år.

En helvetes tur

Hellride har i år spilt både på By:Larm i Tromsø og på So What! i Oslo. Og på albumfronten har de allerede kommet med to utgivelser, «Making Out With Fire»(2000) og «Troublemaker» (1999).

Til høsten skal Hellride både på Europaturné og i studio for å spille inn et nytt album, så har du lyst å se dem live, er kveldens konsert en gylden sjanse.

Ikke hverdagskost for jazid-publikumet, men responsen har vært såpass god, at konseptet muligens blir tatt opp igjen til høsten. Men for denne gang blir kveldens konsert siste sjanse til å kjenne oslos undergrunnsrock på pulsen - på jazid.

Les mer om bandene på hjemmesidene til Retardos og Hellride