Rock, dop og rettsak blir film

Den berømte doparrestasjonen av Mick Jagger og Keith Richards skal filmatiseres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Narkorazziaen som førte til arrestasjonen av Mick Jagger og Keith Richards er en av rockehistoriens mest kjente doprelaterte hendelser. Nå blir det film av arrestasjonen og skandalen, skriver BBC

Rock'n'roll-året 1967

Rolling Stones var populærkulturens konger i 1967. Vokalist Mick Jaggers kjæreste var sosietetens lederkvinne Marianne Faithfull og sammen var de Londons heteste par. Men swingin' sixties var også fullt av dop, og politiet hadde sett seg ut gitarist Keith Richard.

Under en razzia i Richards hus fant politiet blant annet amfetamin. Jagger og Richards havnet i arresten og ifølge politirapporten var Faithfull naken under pelskåpa hun hadde på seg.

Engelsk media fråtset i skandalen og en liten men underholdende del av britisk historie ble skapt.

Spiller sin far

Det er det amerikanske tv-selskapet HBO («Sopranos», «Sex og singelliv») som har bestilt filmen. Nick Fisher skriver manus. Han har tidligere laget et drama for BBC.

Skuespilleren Nigel Havers spiller advokaten Michael Havers som var forsvarte Jagger og ble kjendis sjøl. Nigel er sønnen til Michael Havers. De to rockestjernene ble dømt til fengsel og fikk store bøter, anket og slapp så unna straff.

<B>OVERLEVDE:</B> Mick Jagger og Keith Richards holder koken til tross for en til tider knallhard livsførsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer