Rock er en jenteting

Jenterockere kan være tøffere enn gutta. Dagbladet har snakket med Launderettes - og gir en oversikt over norske jenteband.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jenterock er et fyord blant kvinnelige rockere. - Jenterock er ingen sjanger. Det fins mange jenteband, men vi er ingen ensartet gruppe, sier trommeslager Cecilie Asker i oslobandet Launderettes.

Hun spiller sammen med Ingvild Nordang (sang), Ragna Nordenborg (orgel), Linda Kastbakken (bass) og Launderettes eneste mannlige innslag, gitarist Thanasis Therianos - som bare går under betegnelsen grekeren.

Lunderettes er et av stadig flere jenteband. Foreløpig spiller de på bortebane, for fremdeles er det gutta som dominerer i rocken. Men skal vi tro Launderettes, så er det i ferd med å jevne seg ut.

Garasjerock

- Folk snakker om jenteband, men sjelden om gutteband. Med tida vil også vi bli omtalt som band , på samme måte som man ikke lenger sier sykepleierske eller forfatterinne, sier Ingvild.

Dagbladet har møtt Launderettes, uten grekeren . Etter å ha gitt ut flere ep-er, kom cd-en «Shaken and Disturbed» ut tidligere i år. Det er en samling garasjerocklåter med 60-tallsvri som de har mottatt gode kritikker for.

Bandets historie startet for sju år siden. Et knippe jenter kom sammen og dannet punkbandet Panic.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer