Rock mot Bush

Bruce Springsteen står i spissen for en rocketurné til valgkampens viktige sving-stater. Med seg har han en stor gruppe kjente musikere.

NEW YORK (Dagbladet): R.E.M, Dixie Chicks, Patti Scialfa, Bonnie Raitt, Pearl Jam, Jurassic 5 og Dave Matthews Band er blant dem som skal være med Springsteen på rocketurneen «Vote for change». Den starter i oktober, og skal gå til de store statene hvor valgutfallet er uvisst. Det gjelder for eksempel Ohio, Missouri, Pennsylvania og Florida.

Hovedpoenget er å få George W. Bush ut av Det hvite hus i november, og det er første gang at en gruppe toppartister kaster seg inn på en side i valgkampens siste uker. Bakgrunnen er både å samle inn penger til John Kerrys kampanje og å oppfordre folk til å registrere seg som velgere og stemme imot Bush.

På tide

Bruce Springsteen har ikke tidligere tatt tydelig politisk standpunkt. Hans hit «Born in the USA» ble i sin tid brukt av Reagan-kampanjen, selv om teksten er kritisk mot USA. Nå sier han at tida er kommet for å handle. I en sjelden artikkel på ledersiden i The New York Times skriver Springsteen:

-  Jeg tror ikke John Kerry og John Edwards har alle svarene, men jeg tror de er alvorlig interessert i å stille de riktige spørsmålene og arbeide seg fram til ærlige løsninger. De forstår at vi trenger en administrasjon som prioriterer rettferdighet, nysgjerrighet, åpenhet, ydmykhet, omsorg for alle Amerikas innbyggere, mot og tro.

34 konserter

Det er svært sjelden at et rockeikon som Springsteen meddeler seg politisk på avisas lederside. Han skriver at begrunnelsen for «Vote for Change»-turneen er å endre den politiske ledelse ved valget i november.

-  Våre amerikanske myndigheter har fjernet seg langt fra amerikanske verdier. Det er på tide å bevege seg framover. Landet vi bærer i våre hjerter venter, skriver Springsteen.

Turneen skal omfatte 34 konserter i 28 byer.

SPILLER: Dixie Chicks.
SPILLER: Bruce Springsteen.
SPILLER: Michael Stipe og R.E.M.