KISS-FANS: Ingen tvil om hvem som var de store idolene til brødrene Takle Ohr da de tok sine første skritt mot artistkarrieren hjemme i kjellerstua. Brynjar (7) på kostebass og Håvard (5) på trommer. Foto: Privat
KISS-FANS: Ingen tvil om hvem som var de store idolene til brødrene Takle Ohr da de tok sine første skritt mot artistkarrieren hjemme i kjellerstua. Brynjar (7) på kostebass og Håvard (5) på trommer. Foto: PrivatVis mer

Rock 'n roll fiskeboll i farens kjellerstue

Starten på karrieren til El Cuero var spedere enn for de fleste.

(Dagbladet): - Hahahahahahahaha.

Samtlige rundt bordet bryter ut i latter ved synet av bildet som viser starten på artistkarrieren til El Cueros brødrepar Brynjar og Håvard Takle Ohr.

- Det sier noe om at det er det man skal drive med resten av livet, sier gitarist Øyvind Blomstrøm, som ennå ikke var født da bildet ble tatt.

Feil sminke Bildet viser Brynjar (7) og Håvard (5) avbildet i Kiss-sminke i farens kjellerstue i 1983. Brødrene etterligner bandmedlemmenes positur fra omslaget av Kiss-albumet «Alive» fra 1975. Storebror er iført mammas strømpebukser strukket opp over skuldrene, og med en feiekost som bassgitarerstatning poserer han som Gene Simmons. Lillebror er Peter Criss, med trusa utenpå buksa bak et slagverk faren til naboenes fortvilelse hadde kjøpt.

- Men sminken stemmer ikke. Håvard er sminka som Ace Frehley, og jeg som Peter Criss. Dessuten er de trommene litt suspekt satt opp, sier Brynjar.

- Det gikk så mange røverhistorier om Kiss, om Gene Simmons og den lange tunga hans - som vi trodde på. Han skulle ha vært lærer før han begynte i bandet, og at når timen var ferdig så sleika han tavla ren, ler Håvard, som ikke er i tvil:

- Kiss er helt klart den viktigste faktoren bak det at jeg faktisk holder på med å spille musikk i dag, sier Håvard.

Gjorde i buksa Siden den spede starten har Håvard holdt seg til trommene, mens Brynjar har gått over fra kostebass til vokal og gitar. Men veien dit de befinner seg i dag, har vært «long and winding», som det heter i countryrock-sjangeren El Cuero befinner seg i.

Brødrene Takle Ohr har spilt i samme band siden 1992. Det året deltok de på kulturmønstringa i Kristiansund, med låter av Creedence og Neil Young.

- Det er ikke så langt fra det vi holder på med i dag, bemerker Håvard.

- Jeg var så nervøs at jeg gjorde i buksa. Det er jeg ikke noe flau over å si, forteller Håvard.

Brøt sammen Men alt har ikke bare vært fryd og gammen brødrene Takle Ohr imellom. Rundt tusenårskiftet tok turneliv, brakkesyke og alkohol nesten knekken på vennskapet. De holdt seg unna hverandre i et år før de tålte trynet på hverandre igjen.

3/4 EL CUERO: Fulltallig er El Cuero egentlig en kvartett. Fra venstre Brynjar Takle Ohr (gitar/vokal), Håvard Takle Ohr (trommer) og Øyvind Blomstrøm (gitar, pedal steel). Bassist Tommy Reite var ikke til stede. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.
3/4 EL CUERO: Fulltallig er El Cuero egentlig en kvartett. Fra venstre Brynjar Takle Ohr (gitar/vokal), Håvard Takle Ohr (trommer) og Øyvind Blomstrøm (gitar, pedal steel). Bassist Tommy Reite var ikke til stede. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet. Vis mer

- Vi drev rovdrift på hverandre, sier Brynjar.

- Det knekte oss kameratslig, økonomisk, og brodern ble fyllik. Vi spilte i metallband på den tida, og han trodde han måtte drikke en liter vodka for å «komme i sonen», sier Håvard.

- Du var ikke edru du heller, repliserer storebror Takle Ohr.

- Nei, det er ikke det jeg sier. Det var mye som måtte fikses før El Cuero kunne startes. Men det er del av den historien som gjør at El Cuero er der vi er i dag, sier lillebroren.

Tidligere i år kom bandets tredje album «From Mountains To Sand». I september legger de ut på ny norgesturné, og neste år feirer brødrene Takle Ohr 20-årsjubileum som musikere sammen.

- For oss er det like reelt som for et band som har holdt sammen i 20 år. Vi har feilet og lært, og har en historikk som for oss er like sterk som den hos andre band, sier Håvard.