Rock The Dock

400 bryggearbeidere var ute i streik fra september 1995 til januar i år. Da kom det til en slags erstatningsordning, men 100 av arbeiderne omfattes ikke av ordningene. Det er disse som nå skal tilgodeses gjennom inntekter fra rockmusikk.

- En skandale

Rock The Dock er foreløpig pressa i 10.000 eks, og selges i England for £9.99 - drøyt 120 kroner. Alle involverte - plateselskapet Creation Records, de som står for annonseringa og musikerne - gjør jobben vederlagsfritt.

Om opplaget selges ut, vil overskuddet være på godt over over 500.000 kroner.

Noel Gallagher, låtskriveren i Oasis, har stilt opp på opptil flere konserter for å samle inn penger til samme formål. I forbindelse med utgivelsen av plata, sier han til New Musical Express.

- Konflikten kan synes over, men det er et ubestridelig faktum at de 400 oppsagte og deres familier fortsatt lider. Kampen må derfor fortsette. Det er en skandale at de oppsagtes rettigheter blir ignorert av så alt for mange. Folk må støtte dem. Kjøp CD'en. Neste gang kan det være deg.

Billy Bragg sammenlikner prosjektet med Rock Against Racism på 70-tallet, en bevegelse som bl.a. ble støtta av The Clash, Elvis Costello og Tom Robinson.

Albumets innhold:

Irvine Welsh (forfatteren av Trainspotting): Introduction

Oasis: Don't Look Back In Anger (live)

Cast: For So Long

Smaller: Aimless

Beth Orton: Best Bit

Dodgy: Found You (live)

Chumbawamba: On By One

Lazarus: The Boo Radleys

Ocean Colour Scene: Foxy's Folk Faced

Doxx Band: The Line

Paul Weller: So You Want To Be A Dancer

Billy Bragg: Never Cross A Picket Line

Rumbletrain: Haunted

Lovers: Transparent

The Chemical Brothers: Setting Son (live)

Gene: Cast Out In The Seventies