Rock The Dock

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

400 bryggearbeidere var ute i streik fra september 1995 til januar i år. Da kom det til en slags erstatningsordning, men 100 av arbeiderne omfattes ikke av ordningene. Det er disse som nå skal tilgodeses gjennom inntekter fra rockmusikk.

- En skandale

Rock The Dock er foreløpig pressa i 10.000 eks, og selges i England for £9.99 - drøyt 120 kroner. Alle involverte - plateselskapet Creation Records, de som står for annonseringa og musikerne - gjør jobben vederlagsfritt.

Om opplaget selges ut, vil overskuddet være på godt over over 500.000 kroner.

Noel Gallagher, låtskriveren i Oasis, har stilt opp på opptil flere konserter for å samle inn penger til samme formål. I forbindelse med utgivelsen av plata, sier han til New Musical Express.

- Konflikten kan synes over, men det er et ubestridelig faktum at de 400 oppsagte og deres familier fortsatt lider. Kampen må derfor fortsette. Det er en skandale at de oppsagtes rettigheter blir ignorert av så alt for mange. Folk må støtte dem. Kjøp CD'en. Neste gang kan det være deg.

Billy Bragg sammenlikner prosjektet med Rock Against Racism på 70-tallet, en bevegelse som bl.a. ble støtta av The Clash, Elvis Costello og Tom Robinson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer