Rocka budsjett

Regjeringen gir penger til utesteder og konsertarrangører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) I budsjettet til den nye regjeringen skal NorgesNettet styrkes med en million. Norgesnettet er et nettverk bestående av utesteder og konsertarrangører over hele landet med en viss teknisk standard.


Utestedene Hulen i Bergen, Checkpoint Charlie i Stavanger, Blæst i Trondheim, Driv i Tromsø og Rockefeller i Oslo er blant dem som kan nyte ekstra tilskudd til gromlyd og gode artister på konserter framover.

- Dette er vi godt fornøyde med. Denne økningen gjør at vi kan utvide antallet scener i nettverket ytterligere, til glede for artister og publikum på tvers av musikalske sjangere, sier daglig leder i Norgesnettet Sigmund Valberg.

Ikke bare konsertstedene er fornøyde, også rockerne har fått sitt. I budsjettet får Norsk Rockforbund en million til kompetansebyggende tiltak.

- I Norsk Rockforbund sto jubelen i taket i dag. Ikke siden rockemillionene på 90-tallet har det vært større enkeltbevilgninger til rock og arrangører enn i Statsbudsjettet for 2006. En fantastisk seier for de norske konsertarrangørene!, sier Monica Larsson, daglig leder i Norsk Rockforbund i en pressemelding.

Med den nye regjeringens kulturløft ser det ut til at forbundet er reddet ut av den økonmiske krisen de befant seg i.

- Kulturpolitikerne på Stortinget har oppfordret musikkorganisasjonene til å komme med samlede krav. Det har vi gjort. Nå begynner pengene å komme, jubler musikkorganisasjonene, som har samlet seg bak navnet Samstemt 2006.

GROMLYD: Med det nye budsjettet blir det mer penger til konserter på utesteder. Her fra Coldplay-konserten i Oslo Spektrum 31. oktober i år. Foto: Truls Brekke
GROMLYD: Med det nye budsjettet blir det mer penger til konserter på utesteder. Her fra Coldplay-konserten i Oslo Spektrum 31. oktober i år. Foto: Truls Brekke Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer