Rocka hallingkast

Nadirsenit er mye mer enn The September When uten Morten Abel.

Sangeren og frontfiguren er erstattet med Rønnaug Foss Alsvik og popen har veket plass for moderne folkemusikk. Bortsett fra det, er hele bandet storveis intakt og samspilt til stede - som i dets velmaktsdager i forrige årtusen.

Bandets historie strekker seg tre år tilbake, da Alsvik trengte et band og fikk med seg én etter én av de tidligere popstjernene. Innspillingen av debutplata har strukket seg over tid, og «Nadirsenit» er blitt et velprodusert og flott stykke arbeid.

Lydmann og tekniker Jostein Johnsen blir regnet som medlem av bandet, og det er forståelig når man lytter årvåkent til cd-en. Her er det mye snadder du ikke behøver være hi-fi-frik for å nyte eller forstå.

Nadirsenit tar utgangspunkt i Alsviks sang og norske folketoner. Bandet bygger kreativt og groovy på dette utgangspunktet, som er felefritt og uten bunad. Musikerne fisker fordomsfritt i et vann der vi finner rester av så vel Massive Attack som Miles Davis. «Nadirsenit» kom på tampen av fjoråret, men har lang holdbarhet.