Rocka Marion

Marion Ravn spilte sin første konsert med nytt band i New York. Først nå begynner hun å føle seg hjemme i storbyen. 20-åringen savner norsk stillhet.

NEW YORK (Dagbladet): Den tidligere M2M-stjernen flyttet til Manhattan i august og har hatt travle dager med mye øving.

-  Jeg begynte egentlig ikke å føle meg hjemme før etter jul. Nå trives jeg godt, har fått flere venner her og mer tak på hverdagen, sier Marion.

Lørenskog-jenta har til og med fått med seg en skitur med nye norske venner.

-  Men jeg savner norsk mat, salt lakris og familien min. Og stillhet, jeg savner stillhet, sier Marion, mens bandet hennes pakker ned instrumentene rundt henne.

Ny stil

Det er snart tre år siden M2M ble oppløst, og barndomsvenninnene Marion Ravn og Marit Larsen gikk hver sin vei. Onsdagens konsert er den første Marion gjør med sitt nye band. Den var en etterlengtet forsmak på plata som kommer i løpet av våren, en av storsatsingene til Atlantic Records. Og det var liten tvil om at det var en ny Marion Ravn som sto på scenen, en rocka selvsikker versjon med hardere gitarriff, og en råere vokal.

-  I\'ve been waiting two years to do this for you guys, sa Marion Ravn, før hun dro i gang første låt på det anerkjente konsertstedet Knitting Factory. Det var en impulsiv konsert for bransjefolk i forkant av plateslippet. Marion spilte sju låter, og dro til og med en gitarsolo til salens begeistring.

Under sin første konsert i New York hadde hun på seg langt hippieskjørt, svart hengslete genser og et lurt smil.

Det var lite å se til «den nye Marion» som ble vist fram i høst, der hun poserte med sløret blikk og sexy-rampete stil. Men det var nok av tilstedeværelse og selvsikkerhet hos den tidligere M2M-stjernen, som nå bærer artistnavnet Marion Raven.

Opptatt

-  Jeg synes det gikk veldig bra, det er bare gøy å spille med det nye bandet mitt og med de nye låtene, sa en strålende fornøyd Marion til Dagbladet etter konserten.

Hun står for både tekst og musikk på den nye plata, men har samarbeidet med blant andre den beryktede Mötley Crüe-bassisten Nikki Sixx og den svenske låtsmeden Max Martin.

-  Hvordan er det med kjærligheten i New York?

-  Jeg er ei utrolig opptatt jente nå, men det er nok historier til at jeg har noe å skrive tekster om. Hvis man hører på albumet mitt, skjønner man at, ja, jeg vet ikke helt hva jeg skal si, smiler Marion lurt.

Marion Ravn avsluttet i hvert fall konserten sin med en sår kjærlighetsballade alene ved pianoet.

NY MARION: Marion Ravn, eller Raven som hun kalles i USA, holdt sin første solokonsert onsdag. Utpå våren kommer osloalbumet. M2M-artisten er i ferd med å finne set til rette i New York.