Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rocka strandhogg

Tally Ho! Det er slutt på idyllen på Sørlandskysten: «XL»-Espen, DumDum-Kjartan, Bellona-Frederic og flere andre legger ut på båtturné langs den, fram til nå, blide kyst i juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har tjuvlånt en båt fra en svensk nevrokirurg som tror vi skal pusse opp skuta hans. Men egentlig skal vi bare på tur - synge, prate, danse og feste. Kort og godt nyte sommeren, forklarer Espen Thoresen, som i likhet med resten av båtlaget for anledningen har fått Olsen som tilleggsetternavn.

Seriøse Frederic

«Tally Ho - Olsens sol og sommer-tur» heter nemlig turneen, som foruten hyperaktive Thoresen teller Kjartan Olsen Kristiansen (DumDum Boys), Ingvill Olsen Hammer (Lost Luggage), Sola Olsen Johnsen (DumDum Boys), Geir Olsen Sundstøl (litt overalt), Baard Olsen Slagsvold (Tre Små Kinesere) samt DJ Olsen Abstract (NRK P3).

- Og Frederic Hauge, eller Fred. Olsen som vi bare kaller ham, blir med - for å få et skinn av seriøsitet av dette, sier skipper Olsen Thoresen på den 35 fot lange seilbåten med det kledelige navnet «Engelen».

Sjøfolk

Vi kjenner hverandre fra før av ælcubåndashærcubå og flere av oss har vært på båttur sammen. Ja, egentlig er mange av oss ordentlige sjøfolk, flere av oss har i alle fall tatoveringene i orden.

Fra midten av juli til trolig godt ut i august vil gjengen seile langs kysten av Sørlandet. Gjengen har som mål å lage et show med i hovedsak musikk med både norske og internasjonale slagere. Sørlandskysten blir nok aldri den samme...