Rocka visesanger

Visesangeren Unni Wilhelmsen blir mer og mer rocka, og det kler henne for så vidt. Men det er aleine med gitaren og den flotte stemmen hun er aller best.

Karrieren til Oslo-jenta som hadde sånn braksuksess med debuten i 1996 står kanskje litt i stampe, og de to siste platene har ikke solgt like bra som de to første. Men hun har fortsatt et grepa tak på publikum, selv om de i går var mer reserverte enn vanlig.

Scenesikker

Og selv er hun blitt meget scenesikker - der hun skifter mellom akustisk og elektrisk gitar mellom hver eneste låt.

Sist jeg så henne live, delte hun scene med gitaristen Espen Jørgensen på John Dee i en meget intim og gjennomført bra konsert. I går kveld hadde hun i tillegg med seg bassist Finn Tore Tokle og trommis Erik Holm, som begge spiller på den ferske plata «Disconnected». De gjorde absolutt jobben sin og bidro til at det - naturlig nok - ble to helt forskjellige konserter. Og - Jørgensen briljerte like mye begge gangene på sine akustiske gitarer. Unni synger bedre og bedre, men hun får i tillegg meget verdifull støtte av den etter hvert så virtuose strengemesteren fra Drammen.

Trenger en ny hit

De spilte låter fra alle de fire platene, og mot slutten kom også sangene som startet det hele, «Won't Go Near You Again» og «This Means You To Me Now» fra debuten.

Unni trenger rett og slett en ny hit for å få fart på platesalget igjen. For selv om gårsdagens konsert var både velspilt og velregissert, ble det også litt for mange hvileskjær til at den ble perfekt.

UNNI INNFRIDDE: Dagbladets anmelder var i alle fall rimelig tilfreds etter gårsdagens konsert.
ROCKEDAME: Unni Wilhelmsen er på turné med band, og skifter ustanselig mellom elektrisk og akustisk gitar. Men det er aleine med gitaren hun er aller beste, mener vår anmelder.