Rockband oppløses etter at vokalisten ble tiltalt for å ha voldtatt et spedbarn

Lostprophets er historie.

FINITO: Lostprophets ekisterer ikke lenger. Vokalisten Ian Watkins (til høyre) står nå tiltalt for alvorlige tilfeller av voldtekt av spedbarn. Her under en konsert på Hovefestivalen i 2012. Foto: Anders Grønneberg
FINITO: Lostprophets ekisterer ikke lenger. Vokalisten Ian Watkins (til høyre) står nå tiltalt for alvorlige tilfeller av voldtekt av spedbarn. Her under en konsert på Hovefestivalen i 2012. Foto: Anders GrønnebergVis mer

I desember i fjor ble vokalist i bandet Lostprophets, Ian Watkins, siktet for en rekke grove seksuelle forbrytelser.

Rettssaken mot Watkins og to kvinner starter i Cardiff i Wales den 25. november. Der står artisten tiltalt for to tilfeller av voldtekt av barn under ett år, ett tilfelle av seksuelt overgrep mot samme barn og for å ha planlagt voldtekt av en annen baby.

I går annonserte bandet hans, Lostprophets, at de oppløses.

- Etter å ha brukt et år på å akseptere vår store sorg, er vi nå klare for å annonsere noe som vi har tenkt lenge på. Vi kan ikke lenger lage musikk som Lostprophets. Støtten og kjærligheten dere har vist oss de siste femten årene har vært fantastisk, og vi vil være for evig takknemlig for alt dere har gitt oss. Mens vi ser fram til de neste kapitlene i livene våre, kan vi bare håpe på å ha like dedikerte og inspirerende folk som dere rundt oss, skriver bandet på Facebook-siden sin.

Det åpne brevet er signert av alle i bandet utenom Watkins.

Lostprophets-vokalisten har benektet at han er skyldig etter tiltalen.

- Jeg ønsker å takke familien min, vennene mine og all fans for støtten i denne situasjonen. Støttens deres gir meg styrke. Jeg benekter alle anklager mot meg, og vil kjempe til siste slutt for å renvaske navnet mitt, skriver han i en uttalelse via sin advokat.