Jan Dahle er død

Rocke-Norge i sorg

En av Norges mest anerkjente musikkjournalister, Jan Dahle, er død, 54 år gammel. - Den norske rockescenen blir aldri den samme, sier Dag Ingebrigtsen.

DØD: Musikkjournalisten Jan Dahle (54) døde brått fredag 13. mai. Han hylles av et samlet Rocke-Norge. Foto: Jan-Erik Johansen
DØD: Musikkjournalisten Jan Dahle (54) døde brått fredag 13. mai. Han hylles av et samlet Rocke-Norge. Foto: Jan-Erik Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Musikkjournalist og fotograf Jan Dahle døde fredag. Han ble 54 år gammel. Dahle har vært en sentral bidragsyter i bransjebladet Scream Magazine siden oppstarten i 1990.

Han har også vært et kjent ansikt i det norske rockemiljøet og på konsertscener i Norge de siste tre tiåra.

- Dypt savnet

En rekke artister og bransjeprofiler hyller fotografen, journalisten og anmelderen etter det bråe dødsfallet fredag - som ble meldt av hans arbeidsgiver Scream Magazine.

- Noen ganger møter du musikkelskere som skriver om musikk med hjerte og sjel. Bare musikk. Ikke noe sladder, ikke noe drama. Jan Dahle fra Scream Magazine og [bloggen] Rock And Roll Dreams var en av dem. Han var en sann fan av metal og hardrock, og det var det som gjorde ham til en god journalist, skriver TNTs klassiske besetning Tony Harnell, Morty Black, Ronni Le Tekrø og Morten «Diesel» Dahl.

- Han var på flere konserter i Norge enn de han ikke var på. En sann legende i den norske rockeverden og en utrolig kul fyr. Han vil bli dypt savnet, skriver de videre.

Bandets første vokalist Dag Ingebrigtsen uttrykker også sin sorg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.