Jan Dahle er død

Rocke-Norge i sorg

En av Norges mest anerkjente musikkjournalister, Jan Dahle, er død, 54 år gammel. - Den norske rockescenen blir aldri den samme, sier Dag Ingebrigtsen.

DØD: Musikkjournalisten Jan Dahle (54) døde brått fredag 13. mai. Han hylles av et samlet Rocke-Norge. Foto: Jan-Erik Johansen
DØD: Musikkjournalisten Jan Dahle (54) døde brått fredag 13. mai. Han hylles av et samlet Rocke-Norge. Foto: Jan-Erik Johansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Musikkjournalist og fotograf Jan Dahle døde fredag. Han ble 54 år gammel. Dahle har vært en sentral bidragsyter i bransjebladet Scream Magazine siden oppstarten i 1990.

Han har også vært et kjent ansikt i det norske rockemiljøet og på konsertscener i Norge de siste tre tiåra.

- Dypt savnet

En rekke artister og bransjeprofiler hyller fotografen, journalisten og anmelderen etter det bråe dødsfallet fredag - som ble meldt av hans arbeidsgiver Scream Magazine.

- Noen ganger møter du musikkelskere som skriver om musikk med hjerte og sjel. Bare musikk. Ikke noe sladder, ikke noe drama. Jan Dahle fra Scream Magazine og [bloggen] Rock And Roll Dreams var en av dem. Han var en sann fan av metal og hardrock, og det var det som gjorde ham til en god journalist, skriver TNTs klassiske besetning Tony Harnell, Morty Black, Ronni Le Tekrø og Morten «Diesel» Dahl.

LEGENDER: Trommis Morten «Diesel» Dahl og gitarist Ronni Le Tekrø i bandet TNT hyller Dahle. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
LEGENDER: Trommis Morten «Diesel» Dahl og gitarist Ronni Le Tekrø i bandet TNT hyller Dahle. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

- Han var på flere konserter i Norge enn de han ikke var på. En sann legende i den norske rockeverden og en utrolig kul fyr. Han vil bli dypt savnet, skriver de videre.

Bandets første vokalist Dag Ingebrigtsen uttrykker også sin sorg.

- ALDRI DEN SAMME: Det sier trønderrocker Dag Ingebrigtsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- ALDRI DEN SAMME: Det sier trønderrocker Dag Ingebrigtsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Hvil i fred, Jan Dahle. Den norske rockescenen blir aldri den samme uten deg. Du var en engel som vil bli dypt savnet, skriver Ingebrigtsen på sin Facebook.

DØD: Jan Dahle døde brått fredag. Foto: Jan-Erik Johansen
DØD: Jan Dahle døde brått fredag. Foto: Jan-Erik Johansen Vis mer

- Nå ble jeg trist

Heavy metal-artisten og «Alt for Norge»-vokalisten Jørn Lande har også sendt en hyllest.

- Utrolig tragiske nyheter. Største musikkentusiasten jeg har møtt. Hvil i fred, Jan, skriver Lande.

TRAGISK: Jørn Lande, kjent under artistnavnet Jorn, omtaler Dahle som den største musikkentusiasten han har møtt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TRAGISK: Jørn Lande, kjent under artistnavnet Jorn, omtaler Dahle som den største musikkentusiasten han har møtt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Nei og nei. En av de virkelige musikkentusiastene i landet. Han var så grundig, han. Hver gang vi slapp en boks, så gikk han i detalj og anmeldte minutt for minutt. Nå ble jeg trist, skriver TV-profil og plateprodusent Christer Falck.

I SORG: TV-profil og plateprodusent Christer Falck. Foto: Nina Hansen
I SORG: TV-profil og plateprodusent Christer Falck. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Ekstremt dyktig

Redaktør og grunnlegger av Scream Magazine, Frode Øien, forteller at Dahle nøt stor respekt i det norske musikkmiljøet.

- Han var så utrolig dyktig. Han kunne ikke bare hardrock og metal, men musikk generelt. Han var utrolig kunnskapsrik og seriøs. Det var aldri noe tull med ham, sier Øien til Dagbladet.

Øien beskriver at Dahle ofte gjenga intervjuobjektene sine, stort sett artister og band, med deres egne ord.

- Han var ekstremt dyktig, og kunnskapsnivået var så høyt som det går an. Det var ikke en ting han ikke visste og fanget opp. Han var også veldig dedikert til norske band. Han fulgte dem opp og dro på konsertene deres, sier Øien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer