Rockebruden

I «Almost Famous» spiller Kate Hudson (21) rockegroupie. Nyttårsaften giftet hun seg med vokalisten i rockebandet The Black Crowes.

- JA, DET ER EN forlovelsesring jeg har på fingeren, innrømmer blåøyde Kate Hudson.

En vever skikkelse med jeans og svær ullgenser, som ser helt riktig moderne ut i kombinasjon med glitrende diamanter. Det blonde håret er rufsete samlet i nakken.

Nyttårsaften sto hun brud i Aspen, Colorado. Den nybakte ektemannen er den svartkledde rock'n'roll-kråka som heter Chris Robinson - frontfigur i det kjente amerikanske rockebandet Black Crowes.

Livet er rock for Kate Hudson for tida. «Almost Famous» heter filmen, med norgespremiere neste fredag, der nybegynneren eksponeres for det store kinopublikum. Nylig fikk hun Golden Globe-prisen for kvinnelig birolle i filmen.

Handlingen foregår i 1973. Og den er i stor grad selvopplevd av regissør Cameron Crowe. Tidligere har han hatt suksess med «Jerry Maguire».

I sin siste film forteller filmmannen og skribenten historien om hvordan han som femtenåring startet sin journalistkarriere i legendariske Rolling Stone Magazine.

OGSÅ PURUNGE ROCKEGROUPIES får sin hyllest i filmen. Kate er ung, ivrig tilhenger med kunstnernavnet Penny Lane. Trofast reiser hun rundt med det fiktive bandet «Stillwater» som filmen er spunnet rundt. Inspirert av Led Zeppelin og tidlig syttitallsrock. Journalistspira Crowe spilles av nykommeren Patrick Fugit.

- Jeg hadde den beste kilden med meg på settet hele tida. Cameron fortalte masse om hvordan det var på den tida. Det var ganske vilt. I dag vet vi at dop er farlig. Led Zeppelins liv var ganske forskjellig fra det livet for eksempel Backstreet Boys fører i dag, mener medspiller Patrick Fugit.

- Cameron tok med seg en filmtape hit til London og viste den til Jimmy Page og Robert Plant for å få tillatelse til å bruke de gamle Led Zeppelin-låtene. De to pleier aldri å gi fra seg materialet sitt. Jeg antar de likte filmen, for de ga oss seks sanger, forteller Fugit.

DAGENS EKTE MUSIKK er undergrunnsmusikken, mener Kate. Black Crowes er sørstatsrockere fra Georgia. Et band som definitivt har tatt rockemytene på alvor, gutta er kjent for utsvevende liv, dop og damer. En pro-marihuana-gjeng med Chris Robinson i front. Bandet skal for øvrig på turné med et annet band som også er for å dyrke rockemytene. Nemlig Oasis.

- Bandet til Chris elsker virkelig musikken sin. Det samme gjør groupiene. Det er viktig for alle rockere å ha jenter som digger det de gjør. Alle menn trenger damer som digger dem. Jeg er ikke bekymret for det, proklamerer hun som vokste opp med at mamma Goldie Hawn - Hollywoods komedie-blondine gjennom 20 år - og stepappa Kurt Russel så visst hadde hardcore fans rundt seg.

Da den californiablonde 21-åringen kom hjem med en tynn, langhåret, hengslete og bleik musiker, var hun spent.

- Foreldrene mine er smarte folk. Jeg var nervøs da jeg introduserte Chris for dem, jeg er tross alt ei familiejente. Men, det gikk, og går, veldig bra, forteller hun.

- De elsker ham. Selv kan jeg betro alt til den fyren. Dessuten ler jeg sammen med ham, og han er så klok at vi kan diskutere alt. Jeg er glad for at familien min og Chris har funnet hverandre.

KATE ER STORMFORELSKET. Hun øser ut om den store kjærligheten. Hun kommer flere ganger inn på hvor kjær den nærmeste familien er. Kurt Russel og Goldie Hawn har vært et par både hjemme og i Hollywood, siden Kate var fire år gammel.

- Kurt er pappa. Han kom tidlig inn i livet mitt, og det er han som har vært med på å oppdra meg. Bill er min biologiske far, men lenge var han ikke en del av mitt liv. Nå forsøker vi å være venner.

Bill Hudson er rockemusikeren og komikeren Goldie Hawn fikk Oliver og Kate med. Ett år etter at sistnevnte kom til verden, tok forholdet slutt. Russel kom inn med sin sønn, og sammen har Goldie og han nok en sønn sammen.

KATE DEBUTERTE i filmen «200 Cigarettes», med Ben Affleck og Courtney Love blant medspillerne. Om den ble en flopp, er «Almost Famous» allerede en suksess. Den er Cameron Crowes personlige beretning om hvordan han startet sin lange skribentkarriere og bidro til å utvikle rockejournalistikken.

- Med denne filmen føler jeg at presset er over, sier Kate i forvissning om at hun makter å stå på egne bein. Samme hvor berømt mamma er.

Og hun ser ikke bort fra at mor og datter i framtida kan komme til å forenes i et filmprosjekt.

- Vi er som venninner. Går ut på byen sammen og ringer hverandre om det meste.

Kate forteller om scenen i filmen der hun viser brystene.

-Jeg ringte mamma. Hun spurte meg ut om hvordan scenen var. Og avsluttet med å si: De er små, folk kommer bare til å se brystvortene.