David og Peggy Rockefeller:

Rockefeller-familiens private kunst selges: - En verdenshendelse

Kunstsamlingen, som inneholder bilder av Monet og Picasso, kan bli den første som går under hammeren for én milliard dollar.

TIL SALGS: Disse maleriene, «Exterior de la Gare Saint-Lazare, effect de soleil» og «Nympheas en flour» av verdenskjente Claude Monet er blant Rockefeller-familiens kunst, som auksjoneres bort denne uken. FOTO: Shutterstock / NTB Scanpix
TIL SALGS: Disse maleriene, «Exterior de la Gare Saint-Lazare, effect de soleil» og «Nympheas en flour» av verdenskjente Claude Monet er blant Rockefeller-familiens kunst, som auksjoneres bort denne uken. FOTO: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Over tre etasjer på Christie's auksjonshus i New York er en svært uvanlig kunstsamling stilt ut. Nesten 1600 kunstgjenstander skal auksjoneres bort, blant annet kunstverk av verdens mest kjente kunstnere, som Monet og Picasso.

Ifølge The Guardian blir auksjonen beskrevet som en mulighet som bare kommer én gang i løpet av en generasjon, hvor kunstsamlere verden over kan kjøpe noen av verdens mest betydningsfulle verker som fortsatt er i privat eie. Kunstverkene har tilhørt David og Peggy Rockefeller. Milliardæren, bankmannen og filantropen, David Rockefeller var barnebarnet til oljemagnat og USAs første milliardær, John D. Rockefeller.

- Dette er ikke bare en hendelse i New York. Dette er en verdenshendelse. Det er et enestående salg, sier Jonathan Rendell, nestleder ved Christie's auksjonshus.

Picasso fra familiens stue

David Rockefeller døde i fjor, 101 år gammel. Kunstsamlingen hans kan bli den første som får en salgssum på en milliard dollar totalt. Det tilsvarer en svimlende sum på over åtte milliarder norske kroner etter dagens valutakurs, og pengene skal gå til veldedige formål støttet av Rockefeller-stiftelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer