Rockefeller tar over Sentrum Scene

Kan føre til flere storkonserter i Oslo.

(Dagbladet.no): Rockefeller har underskrevet en avtale om å overta driften av Sentrum Scene fra 1. april. Avtalen ble inngått med gårdeier Olav Thon Gruppen i går.

Rockefeller driver også konsertscenen John Dee.

- Om det er noen som skal få det til på Sentrum Scene, så er det nok oss. Vi har 20 års erfaring og kompetanse med å arrangere konserter, sier daglig leder Roar Gulbrandsen til Dagbladet.no.

Bedre tilbud

Nyheten kommer bare få dager etter at Rockefeller feiret sitt 20-årsjubileum. Ledelsen håper at overtakelsen vil føre til et mye bedre konserttilbud, i tillegg til at Sentrum Scene kan benyttes til events og lukkede selskap.

Rockefeller har en kapasitet på 1300 publikummere, mens Sentrum Scene kan ta 1800 tilskuere.

- Nå får Rockefeller en «storebror». Vil ikke dette føre til at alle godbitene flyttes til Sentrum Scene?

- Nei, definitivt ikke. Rockefeller er hovedscenen vår, jeg må jo innrømme det. Det er der vi har holdt til i 20 år.

PRØVER IGJEN: Sentrum Scene skal igjen bli en konsertscene med mye aktivitet. Her fra årets Alarm-utdeling, der DeLillos spilte. FOTO: SCANPIX
PRØVER IGJEN: Sentrum Scene skal igjen bli en konsertscene med mye aktivitet. Her fra årets Alarm-utdeling, der DeLillos spilte. FOTO: SCANPIX Vis mer

Ingen av konsertene som allerede er booket til Sentrum Scene denne våren - blant annet Katie Melua og Morrissey - blir flyttet eller avlyst.

- Vi tenker langsiktig, og skal bygge opp dette stein for stein. Det vil nok ta noen måneder før vi er oppe og går, men da håper vi denne overtakelsen fører til en positiv effekt for konsertarrangører og publikum, sier Gulbrandsen.

Fornøyd bransje

Sentrum Scene så dagens i 1992, og til tross for millionstøtte fra blant annet LO gikk den i underskudd hvert år før scenen stengte igjen i 1997. Olav Thon Gruppen kjøpte Samfunnshuset for 49 millioner kroner 1. januar 1997.

De siste par årene har det også blitt arrangert konserter med jevne mellomrom i lokalene, som fortsatt holder god stand, ifølge Guldbrandsen.

- Det kan hende vi vil gjøre noen grep for å gjøre lokalet enda mer attraktivt for artister og publikum. Men det er litt for tidlig å si noe detaljert om dette. Ellers synes vi at fasilitetene er veldig bra. Olav Thon gruppen har lagt bra til rette for at vi kan gå inn der, sier han.

Rune Lem i Gunnar Eide Concerts sier han tror bransjen ser med entusiasme på overtakelsen.

- Jeg har forsøkt å finne noen negative sider ved dette, men klarer det ikke. Jeg tror ikke det er plass til to konkurrerende rockeklubber av denne størrelsen i Oslo, men med synergien som oppstår med felles drift er det kanskje mulig å få til noe ordentlig - og ikke minst få til et bedre tilbud.

- Blir ikke Rockefeller farlig mektige nå?

- Det kan man kanskje si. Samtidig må de være veldig snille med oss som booker artister, for å klare å få til et ordentlig tilbud på begge scenene. Jeg tror ikke det blir noe problem.