Rockejente fra Bergen

Hun har sigøynerblod i årene, musikk i hodet og baby i magen. Og hun har akkurat forløst sitt første album.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tine Ågotnes måtte skifte navn fra Spleen til Splean. Hun har sigøynerblod i årene, musikk i hodet og baby i magen. Og hun har akkurat forløst sitt første album. : - Å nei, nå har vi sikkert sett noe vi ikke skulle se. Hvis vi ikke stikker, blir vi kanskje stukket ned i en mørk bakgate før dagen er omme.

Splean, eller Tine Ågotnes som hun egentlig heter, er sikker i sin sak: På TV2-kaia står tre ekte russiske spioner og utveksler hemmeligstemplet informasjon. Nå gjelder det å skygge banen før vi ender i havnebassenget med en rusten kniv i ryggen.

- Sånt blir det sanger av. Når jeg ser rare ting eller hører folk snakke sammen, får jeg ideer til nye sanger. Jeg elsker å lage mine egne historier om folk, og selv små detaljer kan bli store ting i hodet mitt, forklarer hun.

SPLEANS EGEN HISTORIE handler mest om musikk. Fra hun debuterte som sukkersøt handlesenter-artist som 11 åring, har hun laget musikk, turnert og holdt seg trofast til rockemiljøet i Bergen.

Nå har hun endelig debutert med albumet «Interior»- åtte måneder forsinket. Også artist-navnet har bydd på problemer. For ti år siden kalte hun seg Spleen, som både betyr milt og er et samleord for alle følelsene man har, som sinne, glede og sorg. Dessverre eksisterer det allerede et amerikansk Spleen-band, og for å unngå juridisk eder og galle fra plateselskapet, endret hun navnet til Splean.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer