Rockejul på Last Train

Er du lei av Bing Crosby og Alf Prøysen, og hungrer etter litt god gammeldags rock og roll, er Last Train definitivt romjulsstedet for deg. Blant andre Gluecifer, Ricochets og Euroboys kommer nemlig innom.

Last Train satser hardt på at du skal rocke av deg ribba. Lokale og utenbys helter er hyret inn for nettopp dette. Gluecifer, Euroboys og Ricochets er vel kjente navn for de fleste, mens Stone-o-Saurus og Brut Boogaloo nok er noe mer ubeskrevne blad i rockeverdenen.

Euroboys er først ut med sin melodiøse og energiske psykedelia-inspirerte rock. Knut Schreiner er den ubestridte frontmann i dette ensemblet med sin Hendrix-aktige stil, Anders Møller er fortsatt med, mens resten av bandet er nye i forhold til originalbesetningen.

Gluecifer med sitt hardtslående «idiotsound» drevet frem av hissige gitarer og frontmann Biff Malibus energiske vokal, trenger seg sammen på scenen tredje juledag. I likhet med Euroboys er de svært så lokale helter, så stemningen blir vel å finne oppunder det dryppende taket ett eller annet sted.

Stemning blir det nok også når Fredrikstad-rockerne i Ricochets entrer den lille scenen. Orkesteret er for tiden regnet som Norges ypperste live-band, med driv og punch som seg hør og bør når det er snakk om ekte rock\'n roll. «karismatisk traktorrock, kupønk, psykedelia, garasje, jungelrytmer og rockabilly», er karakteristikker Anders Grønneberg satte på dem i sin anmeldelse her i Dagbladet.

Stone-o-Saurus er et mer ubeskrevet navn, selv om bandets medlemmer kanskje er kjente for mange: Eystein Hopeland fra Sister Rain og Endless Sound Studio har fått med seg blant andre Rolf Yngve Uggen fra Gluecifer og Anders Møller fra Euroboys, og spilt inn skive. 30. desember er de på Last Train.

Sist, men ikke minst: På nyttårsaften er det klart for Brut Boogaloo. Med medlemmer fra ymse Oslo-band spiller bandet en form for rock i samme gate som Butthole Surfers og Reverend Horton Heat. Bandet er forøvrig snart aktuelle med sin debut-cd.

Last Train er altså definitivt stedet for deg som har rockefot i romjulen.

Program:

26.desember Euroboys

27.desember Gluecifer

28.desember Ricochets

30.desember Stone-o-Saurus

31.desember Brut Boogaloo