Rockelegende funnet i live

Savnet i flere dager etter orkanen.

(Dagbladet.no): Big Star-frontfigur Alex Chilton var en av flere musikere som var savnet etter katastrofen i New Orleans. 

Angivelige slektninger skal ha postet en savnet-melding på www.nola.com, etter at artisten ikke hadde gitt lyd fra seg på flere dager.

I Houston

Men nå bekrefter Patrick Mathé i Chiltons franske plateselskap Last Call Records, at han er funnet.

- Han ringte meg for noen minutter siden. Han er i sikkerhet i Houston, sier Mathé til Dagbladet.no

54-årige Chilton fikk seg et først et navn med The Box Tops i 60-årene, men det er på grunn av sine tre album med Big Star på 70-tallet at han for alvor har fått legendestatus.

Big Star er snart aktuelle med plata «In Space» - deres første skive med nye låter på 27 år.

- Det var en kjapp telefonsamtale, men Chilton virket absolutt fattet. Han klagde ikke, til tross for at han har mistet hjemmet sitt, platesamlingen og pianoet, opplyser Mathé.

FUNNET: Big Star-vokalist Alex Chilton har kommet til rette igjen. Her er han fotografert på fjorårets South by Southwest-festival. FOTO: ØRJAN F. ELLINGVÅG
FUNNET: Big Star-vokalist Alex Chilton har kommet til rette igjen. Her er han fotografert på fjorårets South by Southwest-festival. FOTO: ØRJAN F. ELLINGVÅG Vis mer

Dro torsdag

Chilton bodde rett ved det franske kvarteret i New Orleans. Ifølge Mathé klarte han å forlate byen torsdag.

Det er uvisst hvorfor artisten brukte så lang tid på å gi lyd fra seg.

- Det er ikke sikkert at han visste at han var savnet. Jeg vet ikke. Men han er en av mine nærmeste venner, så det var nok alltid meningen å gi oss beskjed, tror han.

- Jeg er i hvert fall veldig glad for at han har kommet til rette.

Kritisk Kanye

Chilton var ikke den eneste musikeren som ble rammet da orkanen nådde New Orleans. Også Fats Domino var lenge savnet, men han ble reddet torsdag.

En rekke artister har engasjert seg for å samle inn penger.

Men det har også vært svært kritiske røster, blant annet fra rapperen Kanye West. Han kom med følgende utbrudd direkte på NBC:

- George Bush bryr seg ikke om fargede. Og jeg hater måten de framstiller oss i media.

- De viser en sort familie og sier at de stjeler. De viser en hvit familie, og sier de leter etter mat. Amerika vil hjelpe de fattige, de fargede, så seint som mulig. 

Gumbopages har laget en liste over artister som er savnet/funnet etter orkanen.

KRITISK: Kanye West kom med et voldsomt utbrudd mot president Bush direkte på amerikansk tv.