Rockemuseet i Namsos legges ned fra nyttår

Skal ikke få sluke flere millioner.

STENGER: Namsos kommune legger ned rockesenteret og søker nye leietakere til lokalene. Foto: Bjørn Tore Ness / NTB scanpix
STENGER: Namsos kommune legger ned rockesenteret og søker nye leietakere til lokalene. Foto: Bjørn Tore Ness / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Den nordtrønderske byen med lange rocketradisjoner har fostret både Åge Aleksandersen og DDE.

Så da det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock ble lagt til Trondheim i 2005 fikk Namsos «kompetansesenteret» Rock City, med støtte fra både staten og fylkeskommunen, som plaster på såret.

Tapssluk Det åpnet i 2011, men ble et tapssluk fra første stund og tapte 8,2 millioner kroner det første året.

Siden har det både vært konflikter mellom ledelse og styre og latterliggjøring for uklart mandat, en kjølig skulder fra musikkbransjen og satsinger som «artistpsykolog».

Fra årssiktet stenger Rock City dørene, og lokalene kan bli leid ut til andre, bekrefter rådmannen i Namsos kommune nå overfor NRK.

- Merkevaren og rettighetene til innholdet i det bevares, så får vi se hva vi gjør med det etter hvert som tida går, sier rådmann Gunnar Lien til NRK.

Gikk i pluss I fjor ble statsstøtten til senteret strupet, men likevel reddet av kulturpolitikerne.

Da statsbudsjettet ble lagt fram i høst var det klart at det var slutt på de statlige overføringene til Rock City. Også Nord-Trøndelag fylkeskommune har droppet støtten til senteret.

Iflølge tall fra Brønnøysundregistrene klarte Rock City likevel å gå ut av 2014 med et positivt resultat på nesten en million.