Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rockemusikere skutt og drept i New York

The Yellow Dogs var blant annet oppvarmingsband for The Black Lips. Nå er minst to av musikerne døde.

ÅSTEDET: Trippeldrapet skjedde i denne bygningen i Brooklyn i New York, natt til mandag. Foto: Scanpix/AP Photo
ÅSTEDET: Trippeldrapet skjedde i denne bygningen i Brooklyn i New York, natt til mandag. Foto: Scanpix/AP Photo Vis mer

(Dagbladet): To eller tre av medlemmene i det New York-baserte rockebandet The Yellow Dogs ble i dag skutt og drept i boligen de delte i det populære nabolaget Williamsburg i Brooklyn.

En musiker i et annet band, The Free Keys, skal stå bak udåden, rapporterer flere amerikanske medier. Han skal ha vært i en pengekrangel med The Yellow Dogs. Det ble tidligere i kveld rapportert at drapsmannen var et tidligere medlem av The Yellow Dogs, noe bandets manager nå dementerer.

Ifølge Wall Street Journal gikk drapsmannen mandag gikk fra etasje til etasje i bygningen med et halvautomatisk gevær, skjøt og drepte tre personer og skadet en fjerde person.

Han skal deretter ha begått selvmord på taket av bygningen.

Barrikaderte seg Andre beboere, som barrikaderte seg på et bad, slapp fra skytingen med skrekken, skriver New York Post.

To av de drepte - gitaristen og vokalisten i bandet - var 27 og 35 år gamle. Ifølge AP var de to brødre. Det er uklart om den tredje drepte personen også var medlem av bandet. Alle musikerne var av iransk herkomst og kjent fra den prisvinnende dokumentarfilmen «No One Knows About Persian Cats» fra 2009, som handlet om rockescenen i Iran.

Kort tid etter at filmen kom ut flyttet bandet til det hippe området mellom Williamsburg og Bushwick i New York, kjent for å huse unge beboere i kreative yrker. I 2010 spilte The Yellow Dogs på South by Southwest-festivalen i Texas; året etter gjorde de en oppvarmingsgig for The Black Lips. De har spilt konserter på kjente New York-steder som The Bowery Ballrom og The Knitting Factory.

Du kan se en av gruppas musikkvideoer her.

Fester En nabo sier til New York Post at bygningen der trippeldrapet skjedde ofte var åsted for fester med opptil 1000 gjester og DJ på taket.

- Det var den vanlige hipster-rave-scenen, sier han.

KOM FRA IRAN: Bildene er tatt fra en av Yellow Dogs' musikkvideoer på Youtube.
KOM FRA IRAN: Bildene er tatt fra en av Yellow Dogs' musikkvideoer på Youtube. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media