Rocken taper - igjen

Rockefestivalene kan igjen bli taperne dersom kulturkomiteen i dag får stortingsflertallet med på at Olavsfestdagene skal få tre av de 21 millionene som er øremerket landets musikkfestivaler. Fagutvalget som fordeler støtten oppfatter dette som en så sterk mistillit at de trekker seg i protest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Utvalget har allerede levert sin innstilling for neste år, men ble før helga kjent med at flertallet i kulturkomiteen foreslår at 3,2 millioner kroner av potten skal trekkes ut for å omgjøre Olavsfestdagene i Trondheim til en såkalt knutepunktinstitusjon. Til tross for at det bare delvis er en musikkfestival, fikk Olavsfestdagene i fjor 3,1 millioner i musikkfestivalstøtte. Utvalget innstilte på 700 000 kroner.

Oppnevnt i fjor

Etter fagutvalgets egne kriterier ville festivalen kunne få om lag én million kroner i støtte neste år. De resterende to millionene må tas fra de andre festivalene, og det ønsker ikke utvalget å være med på.

Utvalget ble oppnevnt i fjor for å forvalte støtten til landets musikkfestivaler. Etter fjorårets fordeling raste rockefestivalene, som bare fikk 600 000 kroner av potten på vel 20 millioner.

Nå viser det seg at utvalget opprinnelig hadde innstilt på at rocken skulle få en større del av kaka, men sterke føringer bidro til at de fikk redusert sin støtte. Utvalget vurderte derfor å gå av ved påsketider, men valgte å sitte etter forsikringer om at det ikke ville skje igjen. Det hjalp lite, og nå har utvalget fått nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer