Rockens aller blondeste

Legendene i Blondie kommer til Norge for å spille konsert og sykle. Ja, sykle.

NEW YORK (Dagbladet):

- Det blir herlig å komme til Norge. Vet du, der pleier jeg å sykle. Går det an å sykle i slutten av oktober? sier Debbie Harry (58).

- Det går fint, men det kan være vått, kaldt og sleipt.

Debbie Harry - historiens lengstrockende dame - sitter ytterst på kanten av knallrød sofa sammen med resten av Blondie inne i et platestudio.

Ler rått

De andre bandmedlemmene ler rått ved tanken på norsk sykkeltur.

Debbie, Clem Burke, Jimmy Destri og Chris Stein har spilt sammen i nesten 30 år. Sistnevnte og Debbie var gift i årevis, men nå er velvoksne Chris Stein og en ny kone nettopp blitt foreldre til en baby.

Nå er de i slutten av femtiåra og har fått små alderstillegg rundt livet alle sammen. Debbie Harry har ekstremsminkede øyne, oransje nettinggenser med blomstrete BH under, svarte rysjebukser og joggesko.

- Er det litt slitsomt å dra på turné, til Europa og til Norge?

- Slitsomt, hva mener du med det?

Skygger

Fortidas skygger ser ikke ut å legge noen demper på dagens Blondie. Vi sitter i deres platestudio i SoHo, i noen überkule møbler som er satt inn for promofotografering. De snakker om det nye albumet «The Curse of Blondie» med stor entusiasme, betydelig større enn det kritikerne har vist.

Mens bandet gleder seg over sin flørt med elektronikk, verdensmusikk og jazz, mener anmelderne at dette var gudsjammerlig kjedelig og spør hvorfor ikke Blondie ganske enkelt kan fortsette å være et rockeband?

- Har man holdt på med musikk så lenge som oss, er det ingen vits i bare å fortsette i helt gamle spor. For å orke å holde på i tiårsvis, må man finne på noe nytt, sier Chris Stein.

No exit

Blondie gjorde et solid comeback for noen år siden, med albumet «No Exit». Det fikk god mottakelse, inneholdt den overraskende hiten «Maria» og minnet om gammel storhet. Og da snakker vi virkelig om storhet.

Når jeg sitter der i sofaen i SoHo, ser jeg for meg bildene fra New Yorks rockescener på 70- og 80-tallet. The Talking Heads, Plasmatics og Blondie dominerte på den legendariske CBGB-klubben på The Bowery. Debbie Harry var det blondeste sexsymbolet rockens noen gang hadde sett. Hun var med overalt, Debbie med Bill Burroughs og Debbie med Andy Warhol.

Blondie spiller på Rockefeller i Oslo i kveld.

IKON: Debbie Harry er vokalist i Blondie og en av rockens største stil-ikon. I kveld spiller Blondie på Rockefeller.