Rockens helter vil erobre Norge

Gamlegutta inntar de største scenene.

KLAR FOR NORGE: Den velrennomerte gitaristen og artisten Jeff Beck er klar for både Oslo og Bergen, og forventningene er høye. Foto: AP Photo/Keystone, Karl Mathis/Scanpix
KLAR FOR NORGE: Den velrennomerte gitaristen og artisten Jeff Beck er klar for både Oslo og Bergen, og forventningene er høye. Foto: AP Photo/Keystone, Karl Mathis/ScanpixVis mer

Sommerens festival- og konsertscener begynner å bli fyllt, og rockens gamlegutter er tydelig på offensiven.

I dag ble det klart at det legendariske bandet The Eagles kommer til Norge. 12. juni vil stavangerpublikummet få muligheten til å se dem på Viking stadion, og dagen etter vil bandet stå på scenen på Oslo-festivalen Norwegian Wood. 

Ifølge bookingbyrået Live Nation vil bandet spille låter fra deres nyeste album, «Long Road Out of Eden», i tillegg til klassiske hits som «Hotel California», «Desperado», «Take It Easy» og «One Of These Nights».

Fem nominasjoner Bandet har solgt mer enn 120 millioner album på verdensbasis, og har gjestet Norge bare to ganger tidligere.

Men de gamle traverne fra The Eagels er ikke alene.

Den velrennomerte gitaristen og artisten Jeff Beck er også klar for Norge i sommer, og 15. juni inntar han Oslo Spektrum. Dagen før står han på scenen på Edvard Griegs Plass i Bergen, og forventningene til Beck er høye.

- Enorm pågang Ikke bare er han nominert til hele fem Grammys for albumet «Emotion & Commotion», magasinet Rolling Stones har også kåret ham til den fjortende beste gitaristen gjennom tidene.

- Vi opplevde en enorm pågang på billettene sist, og det er fint å kunne glede alle dem som ikke fikk tak i billett, pluss dem som gjerne vil se ham en gang til, sier arrangør i Atomic Soul, Peer Osmundsvaag, i en pressemelding, og legger til:

- Jeff Beck er en fantastisk gitarist og har de siste årene virkelig revitalisert karrieren sin, noe publikum fikk merke da han var her. Han tok salen med storm.

Innovatør Den engelske artisten, med snart femti års fartstid i musikkbransjen, nevnes sammen med storheter som Jimi Hendrix og Eric Clapton som en av gitarmusikkens aller største fornyere og innovatører.

Beck startet som musiker i den engelske bluesgruppa The Yardbirds på starten av seksti-tallet.