Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rockens misjonærer

Black Rebel Motorcycle Club fortsetter rockmisjonen de begynte på for to år siden, riktignok uten en hit som «Whatever Happened To My Rock'n'Roll».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: San Francisco-trioen ga i 2001 ut sitt selvtitulerte debutalbum, og da både norske og utenlandske musikkjournalister skulle gjøre opp årsregnskapet, var den høyt oppe på manges lister.

Etter to år med mye turnévirksomhet i Europa og USA er oppfølgeren klar. B.R.M.C. fortsetter der de slapp.

Peter Haynes, Robert Turner og Nick Jago har ingen ambisjoner om å fornye seg, for de driver ikke med sånt. Trioen bryr seg ikke om å finne opp gitarrocken på nytt, de bare minner oss om hvor stolt, mørk og mektig progrockens storhet var - særlig når den blir paret med snørrhoven og arrogant Velvet Underground, Stooges-punk og britisk tungsinn à la The Jesus & Mary Chain.

Bandets mantra er den sløye grooven, det skitne kompet, de overstyrte gitarene som til sammen gir den hypnotiske feelingen og varemerket B.R.M.C.

Det bandet måtte mangle av genuin meloditeft, tar de igjen med attityde, stil og forståelse. B.R.M.C. byr på rockminimalisme, og den er mørk og magisk.

Med enkle virkemidler, gitar, bass og trommer minner ikke akkurat om noe masseødeleggelsesvåpen, hensetter de meg i en tilstand av oppriktig kjærlighet til elektriske strenger og ungdommelig hovmod.

«Take Them On, On your Own» er likevel jevnere og totalt sett sterkere melodisk enn debuten, selv om den mangler den uslåelige «Whatever Happened To My Rock'n'Roll».

Sammen med band som The Strokes og White Stripes har B.R.M.C. vært med på å revitalisere rocken.

Slike band er med på holde grunnideene ved rocken levende. Bare hør budskapet: De er rockens sanne misjonærer.

I salg fra mandag 25. august.