Rockens muser

De er ikke muser i klassisk forstand, men det britiske bandet Muse inspirerte ihvertfall Madonna til å gi dem platekontrakt.

Ja, det stemmer, de tre guttene i Muse har kontrakt med Maverick, Madonnas plateselskap. Debutalbumet Showbiz fikk gode kritikker og anmelderne sammenliknet dem i flokk med Radiohead, Nirvana og Queen.

Tidlig i 2000 turnerte Muse USA med Foo Fighters og Red Hot Chili Peppers, hvilket ga dem en stigende stjerne hos det amerikanske publikummet. I november samme år spilte de for et utsolgt John Dee i Oslo.

Muse har solgt mer enn en halv million skiver over hele verden og det kan vel ikke kjennes så verst ettersom det ikke er lenge siden de klarte seg på strøjobber. Pompøst, emosjonelt og sårt er noen Muse-stikkord.

Verdt å nevne er også oppvarmingsbandet Feeder. Waliserne har med sin tredje utgivelse «Echo Park» lagd en catchy gitarrock-plate. Eller som dagbladets anmelder Anders grønneberg skreiv: «Vanlige bivirkninger: Hyppig bruk av repeatknappen».

For å lese mer om Muse kan du se på hjemmesidene deres, sidene til Mushroom Records eller Madonnas plateselskap Maverick.