Rockens nye sjef

Norsk Rockforbunds nye leder Monica Larsson (28), er redd arrangører vil droppe konserter til fordel for gjørmebryting, dersom støtteordningene ikke bedres.

I likhet med sin forgjenger Stein Andreassen, er Monica Larsson oppvokst i Flekkefjord. Den lille sørlandsbyen kan også skryte av landets eldste rockfestival, Fjellparkfestivalen, det kredible plateselskapet Smalltown Supersound drevet av Joakim Haugland og rockbandet Silver.

Flekkefjordsmafiaen

- Flekkefjordsmafiaen, ja. Det er jo en ganske død by, hvis du ikke er interessert i sport og kirke. Vi som valgte å jobbe med festivalen og rockklubben Hvelvet, levde og åndet for dette. Når mange av oss siden flyttet til Oslo, tok vi med oss dette samholdet.

- Norsk Rockforbund er svært lite synlig utenfor bransjen. Hva har dere gjort feil?

- Vi har verdens tøffeste navn, men vi er en interesseorganisasjon for konsertarrangører, og vårt hovedmål er å gjøre deres hverdag lettere. De siste åra har forbundet konsentrert seg om å lage en ryddig organisasjon, og lære noen knep om hvordan man jobber politisk. Vi har dessuten bygd opp en omfattende kursvirksomhet. Vi har ikke vært så tabloide og spissformulerte, men tida er kanskje inne for det nå. Når styret ansatte meg, var det nok med tanke på at vi skulle være mer synlige utad, sier Larsson, som har mye erfaring med bistandsarbeid.

Ølsalg betyr ikke overskudd

NRF har tenkt å markere seg i forbindelse med kulturmeldinga, som skal behandles av Stortinget i mars.

- Meldinga gir et godt bilde av kulturlivet i dag, men den mangler fullstendig visjoner og konkrete tiltak.

- Vi jobber spesielt for å få utvidet transportstøtten. I dag er det svært tungt å være konsertarrangør i Nord-Norge. Vi jobber også for økt driftsstøtte. Det er en misforståelse at konsertsteder lever fett på ølsalg. Jeg har hørt om studentsamfunn som ikke gidder å arrangere konserter på grunn av faren for underskudd, og heller satser på gjørmebryting.

En annen av Larssons hjertesaker er publikumssikkerheten på konserter.

- Helt siden Roskilde-ulykken har vi søkt om penger for å få hevet sikkerheten, men søknaden har blitt en kasteball mellom ulike instanser i systemet. Det er skammelig at ingen har tatt ansvaret her!

ROCKA: Monica Larsson er den første kvinnelige lederen i Norsk Rockforbunds 22-årige historie.