Rockens Rembrandt

Stones-gitarist med åpenhjertig selvbiografi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: På fotografier ser Ron Wood alltid ut til å være en glad gutt, stort sett alltid med et smil om munnen og gjerne en røyk i nærheten. Han har lang og imponerende karriere som musiker bak seg.

Wood har spilt gitar med The Rolling Stones i over 30 år (dobbelt så lenge som sine to forgjengere Brian Jones og Mick Taylor til sammen), og han har vært innom bl.a. Jeff Beck Group, Creation og Faces, bare for å ha nevnt noen. Og man må ikke glemme et tosifret antall soloalbum heller. For øvrig besøkte Wood Oslo i mai 1988, med svenske Tottas Blues Band som backingband, og spilte på Sardine’s. Jo da, mye har skjedd siden den gang han debuterte som vaskebrettvikar med The Candy Bison Skiffle Group ni år gammel.

Berg-og-dal-bane

Men som med de aller fleste av oss har livet gått opp og ned for Ronald David Wood også. Han ble født i 1947 som yngste sønn av tre i en selskapelig og musikalsk familie, og var tidlig ute med å vise kunstneriske talenter. Og det er de første seksti år av sitt liv han forteller om her.

De som vil ha bekreftelser på rock’n’roll-myter trenger ikke lete lenge i boka «Ronnie». Her er flagrende kjærlighetshistorier, bl.a. med den kanadiske statsministerfrua Margaret Trudeau (en affære Mick Jagger fikk skylda for), en romanse med en Beatles-frue, og ikke minst jakten på den store kjærligheten i form av kunne nummer to, Jo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer