Rockens rikeste

LONDON (Dagbladet): Madonna, J.K. Rowling og sir Paul McCartney trenger ikke synge, skrive eller spille en strofe mer i sine liv. De er til sammen gode for bortimot ufattelige 15 milliarder kroner.

Sir Paul McCartney kommer med sin formue på 713 millioner pund inn på en solid 34. plass når Sunday Times tar for seg Storbritannias 1000 rikeste menn og kvinner. Det gjør den seriøse søndagsavisa for 14. gang, og kulturfolket gjør seg godt gjeldende.

Macca la selvsagt grunnlaget for formuen med The Fab Four, og fremdeles selger Beatles så det svinger på Liverpool-mannens konto.

Samleabumet «1» har ifølge Sunday Times solgt 25 millioner eksemplarer verden over. Sir Paul arvet dessuten 138 millioner pund fra kona Linda, som døde for fire år siden. De to spilte også inn til salt på maten med gruppa Wings på 70-tallet.

En annen som har tjent på sine Beatles-dager, er Ringo Starr, god for 115 millioner. Enka etter George Harrison, Olivia, har en formue på 140 millioner pund.

Rockveteranene i Rolling Stones er gode for en samlet formue på 400 millioner pund.

Mick Jagger er kjent som den driftigste forretningsmannen av de fire, og gjennom fire tiår i rockens tjeneste har han lagt seg opp en formue på 155 millioner pund.

Jagger tjener ikke bare pund på musikk, men også som filmprodusent.

Kollega Keith Richards kan telle 130 millioner i formue, mens Charlie Watts og Ronnie Wood har henholdsvis 65 og 50 millioner pund å hvile seg på. Ingen grunn til å frykte pensjonisttilværelsen når de en gang finner den.

Rik uten kateter

Gordon Sumner kan være glad for at han i hine dager forlot læreryrket. Gjennom sin karriere med gruppa Police og seinere som soloartist har Sting lagt seg opp 150 millioner pund i formue.

Av andre som har forvaltet sine musikkgener godt, er sir Elton John med 160 millioner i formue.

David Bowie og Eric Clapton har begge 100 millioner sterling i formue. Phil Collins skriver 120 millioner når futen spør om formue. Evig solbrune Tom Jones har lagt seg opp 110 millioner pund siden han første gang toppet poplistene for 37 år siden.

Pundsterk Madonna

Madonna og ektemann Guy Ritchie har en samlet formue på 200 millioner pund. Madonna har som kjent tjent inn til livets opphold med sine talenter både på lerret og scene. Artisten har gjort Londoner av seg etter at hun giftet seg med Guy. Catherine Zeta-Jones har reist andre veien, og bosatt seg i USA sammen med ektemann Michael Douglas. Skjønnheten fra Wales har filmet seg til 50 millioner i formue.

Avkom på egne bein

J.K. Rowling er som kjent kvinnen bak Harry Potter. Barnebokforfatteren har med det skapt seg en formidabel formue på 226 millioner pund. Og flere bøker og filmer om guttungen med de magiske evnene er på vei.

Blant de under 30 år har McCartney-avkom Stella allerede designet seg til en formue på 16 millioner pund, mens modellvenninnen Kate Moss har lagt seg opp 12 millioner gjennom en suksessrik karriere på catwalken.

Tv-yndlingen Jamie Oliver har kokkelert seg til 10 millioner bak grytene.

Krydderjentene Mel C, Emma Bunton og Geri Halliwell har alle solid på kontoen med sine respektive 14 millioner pund. Spice-kollega Posh har slått slantene sammen med ektemann David, og til sammen har ekteparet Beckham 35 millioner i formue. Den summen har også popens storselger Robbie Williams tjent.

35 millioner pund: Beckham-familien
35 millioner pund: Robbie Williams
155 millioner pund: Mick Jagger
RIKEST: Gifteklare sir Paul McCartney trenger ikke bekymre seg for om den pågående turneen i USA går med overskudd, her fra konserten i California 1. april. Det tidligere Beatles-medlemmet har 713 millioner pund i formue, det er mer enn svimlende 9 milliarder kroner. <!--FOTO-->Foto: SCANPIX
226 millioner pund: J. K. Rowling
200 millioner pund: <P>Madonna