Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Rockens svar på NAV

Gamle rockehelter innkasserer renter på svunnen tid, mener musikkekspert.

DET VAR EN GANG:  Men slik er det ikke lenger. Her står Ringo Starr på scena under Norwegian Wood og synger med gamle rockehelter.
Foto, Nina Hansen / Dagbladet
DET VAR EN GANG: Men slik er det ikke lenger. Her står Ringo Starr på scena under Norwegian Wood og synger med gamle rockehelter. Foto, Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): «Ringo Starr nyter pensjonisttilværelsen ved å reise rundt med et kobbel av musikere som har vært noe en gang, men som egentlig er glemt nå», skriver Dagbladets anmelder Øyvind Rønning.

Karriere-revitalisering Etter å ha vært medlem av The Beatles fra 1962 til 1970, satset Ringo Starr på en solokarriere.

Etter varierende hell og personlige problemer, innså han at noe måtte gjøres. Han fikk med seg åtte venner, og i 1989 så Ringo Starr And His All Starr Band dagens lys.

- Som soloartist har Ringo solgt veldig få plater i Norge. Universal ga ut et studioalbum av ham i fjor, men det har ingen hit. Den har bare solgt et par hundre eksemplarer, sier Richard Isbell, katalogansvarlig i Universal.

- Rockens svar på NAV På lørdag sto Beatles-legenden på scenen i et stappfullt Frognerbadet, og spilte låter fra «et band jeg har vært med i tidligere».

Rundt ham sto seks middelaldrende menn med varierende grad av hårvekst. De gjorde det samme.

MUSIKKEKSPERT:  - Dette er rockens svar på NAV, sier Bård Ose om Ringo Starr And His All Starr Band.
Foto, Nina Hansen / Dagbladet
MUSIKKEKSPERT: - Dette er rockens svar på NAV, sier Bård Ose om Ringo Starr And His All Starr Band. Foto, Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Dette er rockens svar på NAV. Ingen av dem fyller en stadion alene, men sammen blir de veldig attraktive. Dette er en måte å sikre alderdommen. På denne måten skaper de fornyet interesse rundt seg selv, som igjen kan generere platesalg. Karrieremessig er dette viktig, sier Bård Ose, musikkekspert og programleder for «Pils» på NRK P1.

Edderkoppnett av venner Tanken er at alle skal få lov til å skinne litt. Den som lyste mest opp på lørdag, var Edgar Winter. Hans storhetstid var på 70-tallet med bandet The Edgar Winter Group. Rick Derringer var bandets manager, før han i 1972 ble en del av det. 29 år seinere spilte de sammen igjen, men denne gang under Ringo Starrs navn.

Helt siden starten har han benyttet seg av venner og venners venner. Billy Preston, aka «The Fifth Beatle», var med i 89-versjonen. I 2011-utgaven trakterer Gary Wright keyboard med raske fingre. Han ble venn med George Harrison på 60-tallet, og medvirket på hans plate «All Thins Must Pass».

Levende rockehistorie - Ser man på medlemmene som har vært med, er det som et popleksikon. Dette er mennesker som har skapt rockehistorien. Sjangeren er fortsatt inne i sin første generasjon, og det er absolutt et betydningsfullt band, sier Osa.

Nettopp det poengterte den langhåra 64-åringen Winter.

- Jeg var så lei av å stå bak et keyboard. Derfor fant jeg ut at jeg kunne fest en stropp til det og henge det på meg. Dermed ble jeg den første i rockehistorien til å gjøre det. Yeah!