Rocker for Bea

Vågal ungdomsfilm krevde vågal musikk. Surferosa ante ikke hva de gikk til da de sa ja til å lage filmmusikken til straks premiereklare «Bare Bea».

- De ville ha energien vår - ungdommelig i stedet for voksen musikk. Og vi vil vise at vi er et band som fortsatt er i utvikling, og som kan gjøre mye forskjellig, sier Surferosas iøynefallende frontfigur Mariann Thomassen til Dagbladet.

Bestillingsverk

Mens lydspor til norske filmer stort sett høres ut som resultatet av en anbudsrunde hos norskavdelingene i de store plateselskapene, har Surferosa altså fått æren av å lage all filmmusikken til straks premiereklare «Bare Bea», regissert av Petter Næss.

Riktignok blir det ikke noen soundtrack-utgivelse utover den splitter nye singelen «Saturday Night», men Surferosa er sprekkeferdige av stolthet over å ha levert fra seg et bestillingsverk.

- Første gangen vi møtte Petter Næss hadde han allerede plukket ut forskjellige partier fra plata vår som han ville at vi skulle spille inn på nytt med andre instrumenter, forklarer bandet, som ferdigstilte filmmusikken innimellom et hektisk turnéprogram.

Dårlig tid

- Skal vi gjøre noe sånt igjen, må vi få mer tid. Sette av noen måneder og bare fokusere på filmmusikk. Vi visste ikke hva vi gikk til da vi sa ja til å gjøre det. For eksempel trodde vi at vi var ferdige et par ganger uten at vi var det. Vi ble oppringt mens vi var på turné i Sverige, med beskjed om at vi måtte spille inn musikken til noen scener helt på nytt. Men de ble fornøyde til slutt.

Det kan også «Bare Bea»-produsent Synnøve Hørsdal bekrefte:

- Det var en stor sjanse å ta da vi spurte Surferosa. Særlig score-musikk (temamusikk) er en typisk jobb for skolerte musikere. Men vi er kjempefornøyde med resultatet. Surferosa er et egenrådig band med en «don't fuck with me»-holdning, slik Bea også framstår etter hvert, sier Hørsdal til Dagbladet.

Bare ett sted i filmen er det noen andre enn Surferosa som står for musikken. Det er da den noe oljeglatte elevrådslederen Daniel velger musikken før han tar med seg Bea til sengs på hjemme-alene-fest.

Rå retning

- Han er en soss, så det er logisk at han vil sette på noe annet enn Surferosa, humrer Mariann Thomassen.

Filmmusikkjobbingen har uansett løftet Surferosa i retning album nummer to. Filmtemaene utvikler seg til å bli nye låter på øvingslokalet.

- En av de nye låtene som vi har basert på filmmusikken, heter «Monsterbitch». Den er rå. Jeg har lyst på et sånt «Explicit lyrics»-merke på plata neste gang, sier Mariann.

Plata blir neppe klar i løpet av året.

- Vi trodde først at vi skulle klare å få til ei ny plate i 2004, men vi må nok bruke mer tid. Ikke tre år, slik som Briskeby, da. Vi skal ikke gjøre noe som helst slik som Briskeby, avslutter Mariann Thomassen.

Debutalbumet «Shanghai My Heart» skal relanseres i mars, hvor «Bare Bea»-låten «Saturday Night» også vil bli lagt til. Utover vinteren venter turnévirksomhet i Storbritannia, sammen med blant andre punkfunkbandet The Rapture.

ENERGISK FILMMUSIKK: Surferosa ble godt kjent med budbilsjåføren etter å ha sendt musikkforslag fram og tilbake mellom platestudio og «Bare Bea»-regissør Petter Næss. Men de kom i mål. Fra venstre bassist Sigurd «Ziggy» Løvik, trommis Jan Roger Sletta, vokalist Mariann Thomassen, keyboardist Andreas Orheim og gitarist Kjetil Wevling.