Rocker går Wildenveyen

Stavern (DAGBLADET): Rockeren Magnus Grønneberg har tonesatt 11 av Herman Wildenveys dikt. I går kveld uframførte han melodiene fra trappa til Wildenveys hjem «Hergisheim».

Plata «Wildenvey» slippes i september sammen med en nyutgivelse av flere av dikterens tekster. Magnus Grønneberg står også bak boka som gis ut i forbindelse med plateslippet i september. Den rutinerte rockeren og visesangeren har de siste åra gått solo, men fascinasjonen for Herman Wildenveys dikt ble født for mange år siden.

- Humoren traff meg

- Jeg oppdaget Herman Wildenvey da jeg 19 år gammel jobbet som truckfører i Gyldendal. Jeg husker at jeg rappa med meg noen tjukke bøker og leste dem i lunsjpausene. Det som traff meg var humoren, melankolien og kjærligheten i diktene hans.

15 år seinere har han altså satt musikk til 11 av ordkunstnerens dikt.

Folkets dikter

- Målet med denne plata er å gi Wildenvey tilbake til folket. Han var jo en folkets dikter, men etter hans død i 1959, har han liksom forsvunnet for oss under 50, forteller den tidligere CC Cowboys-vokalisten.

Plata «Wildenvey» ble spilt inn i mai, og nærmest som vanlig var det Jørn Christensen som produserte platen.

- Vanligvis lager jeg musikken før jeg skriver mine egne tekster. Denne gangen har prosessen gått motsatt vei, men alt nytt i livet er jo av det positive.

Tvilte ikke

Den intime konserten ble arrangert av dikterens datter og rettighetshaver Hanna Wildenvey.

Hun tvilte ikke et sekund da Grønneberg pent ba om tillatelse til å gi ut plata med farens tekster.

- Kjempeflott!Jeg tror Magnus kan gi pappas dikt en ny form som kan nå ut til et yngre publikum, forteller Hanna Wildenvey.

WILDENVEY-PLATE: - Herman Wildenveys dikt er utrolig sangbare og fineå sette musikk til, sier Magnus Grønneberg. I går kveld framførte for første gang Grønneberg sinemelodier fra trappa til Wildenveys hjem «Hergisheim» i Stavern.