Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rocker linja ut

Hvis Gluecifer var en atomreaktor, ville Oslo vært en glødende ruinhaug i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hardrockbandet Gluecifer er mer finslipt og samstemt enn noen gang. Bandet strutter av selvtillit, og i bagen har de en rykende fersk cd - «Basement Apes» - som slippes løs på platekjøperne neste uke.

Gluecifer er rett og slett et jævla tøft band. De både låter bra og ser bra ut. Vokalist og frontfigur Biff Malibu (i sivil er han NRKs økonomijournalist Fritjof Jacobsen) enter scenen i dress og slips, og ser ut som han kommer rett fra jobb.

Men han kan like gjerne være en vekkelsespredikant, for sammen med hans disipler får vi nok rock til å bli religiøse.

I går kveld viste Gluecifer at de holder internasjonal standard - noe som for så vidt ikke er nytt. Bandet spiller rånete og hard, melodiøs gitarrock som går i tempoet fort og enda fortere. Men selv om kvartetten drøvtygger rockklisjeer til øynene blir røde og gitarfingrene ømme, utviser de egenart og særpreg - ikke minst på grunn av Biff Malibus lune autoritet og Raldo Useless' (Rolf Yngve Uggen) og Captain Poons (Arne Skagen) utspekulerte gitarriff. Dessuten, kompet er uforskammet stramt.

Vi skal være glad for at Gluecifer bare er et overopphetet band og ikke en atomreaktor...

PÅ'N IGJEN: Fritjof Jacobsen alias Biff Malibu og resten av oslobandet Gluecifer viser at de er klare for verden med ny plate og et steintøft liveprogram.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!