SKAL TEMME NORGE: Skjønt, skuespiller og rockemusiker Juliette Lewis er vel mer kjent for det motsatte. Denne helga spiller hun på festival i Tønsberg og Tromsø.
SKAL TEMME NORGE: Skjønt, skuespiller og rockemusiker Juliette Lewis er vel mer kjent for det motsatte. Denne helga spiller hun på festival i Tønsberg og Tromsø.Vis mer

Rockerebell klar for Festival-Norge

Hollywood-skuespilleren og rockeren Juliette Lewis (37) kommer til Slottsfjell og Bukta.

||| TROMSØ (Dagbladet): De to festivalene i sør og nord har samarbeidet om å få fatt i stjernerockeren Juliette Lewis, som spiller på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg på fredag, og på Buktafestivalen i Tromsø på lørdag.

Festivalgeneral i Tromsø, Robert Dyrnes, er superfornøyd med å få på plass et navn han har ønsket seg lenge. Han så henne på to konserter på South by Southwest i Austin, Texas i fjor, og ble bare enda mer overbevist etter å ha sett fyrverkeriet på scenen.

- Juliette Lewis er en bra artist, og vi hatt mange publikummere som har ønsket seg henne. Hun er også en super entertainer på scenen, sannsynligvis fordi hun er skuespiller. Mens de første platene hennes med The Licks var mer punkete i stilen, er den siste veldig variert, og inneholder alt fra seig blues litt à la Janis Joplin til hard punkrock, sier Dyrnes til Dagbladet.

Få kvinner De fleste norske festivaler har fått kritikk for å ha for få kvinnelige headlinere, og Dyrnes er glad for at en av de største stjernene i år er kvinne.

- Dette har jo vært en debatt i mange år, men vi har ikke brydd oss så veldig hardt om det. Vi er en rockefestival, og det finnes dessverre færre kvinner som spiller rock. Vi har forsøkt å få fatt i gode kvinnelige rockere, men først og fremst gode artister, sier Dyrnes.

Selv gleder han seg aller mest til det britiske bandet Jim Jones Revue, som spiller på Bukta på fredag.

- Jeg så dem live i mars - tre ganger på rad, og jeg har ikke sett et så tøft rockeband på mange år. Jeg håper de gjør en god konsert hos oss, sier Dyrnes.

Dyrere festivaler Dagbladet skrev i dag at festivalprisene på de store norske festivalene har blitt dyrere og dyrere de siste åra. Et pass på Øyafestivalen koster 340 kroner mer enn i 2007, og på Hovefestivalen koster passet i år 260 kroner mer enn for tre år siden. Slottsfjellfestivalen har økt prisene med 95 kroner siden 2008.

På Buktafestivalen koster festivalpasset 1250 kroner - som det gjorde i 2007.

- Vi har hatt samme priser på både billetter og øl de siste fire åra, rett og slett fordi vi synes det koster nok som det gjør. Vi prøver å holde igjen så lenge vi kan, selv om artistene blir dyrere. Men dersom det blir innført moms på biletter, da blir vi nødt til å skru opp prisene, sier Dyrnes, som ikke synes norske festivaler er spesielt dyre med tanke på alle konsertene man får.

Juliette Lewis har spilt i Norge bare én gang før, nemlig på Quart-festivalen i Kristiansand i 2007. Da tapte Bukta og Dyrnes kampen om den kule dama. I år har de samarbeidet om utgiftene med Slottsfjellfestivalen, som går samtidig - og også har Mew, Clutch og Dinosaur Jr. på plakaten.

Oscar-nominert For mange er Juliette Lewis kanskje mest kjent som skuespiller. Hun ble Oscar-nominert allerede som 19-åring for rollen som frekk tenåring mot Robert de Niro i Martin Scorseses «Cape Fear», og året etter spilte hun i Oliver Stones legendariske roadmovie «Natural Born Killers». Hun debuterte som musiker i 2003, med bandet Juliette and the Licks, og Dyrnes mener hun er en av svært få Hollywood-stjerner som har klart steget over til rockescenen med kredibiliteten i behold.

- Jeg har sultet så lenge etter å kunne uttrykke meg gjennom musikken, så for meg begynner og slutter det hele med sceneshowet. Og det er mange årsaker til at musikken er mitt favorittmedium, sier Juliette Lewis i et intervju med Live Daily.

Hun har samarbeidet med navn som Dave Grohl, Chris Cornell, Chrissie Hynde og Courtney Love, og slapp i fjor soloalbumet «Terra Incognita». Samtidig er hun tilbake på filmlerretet etter flere års pause.

Det startet med Drew Barrymoores regidebut «Whip It», som kom på DVD i mai, og seinere i år kommer komedien «The Switch», der Lewis spiller mot Jennifer Aniston.

Men først kommer altså rocke- og filmstjerna fra Los Angeles til Norge, Tønsberg og Tromsø.