«Rockestjerner for en kveld»

Bente Skari ble spurt til råds da VM-arrangøren skulle planlegge medaljeseremoniene. Resultatet ble en 70 meter lang catwalk.

ROCKESTJERNE: Bente Skari har bedt om at utøverne skal feires som rockestjerner. Og det blir de. Her står Skari på den 70 meter lange catwalken på VM-scenen på Universitetsplassen i Oslo. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
ROCKESTJERNE: Bente Skari har bedt om at utøverne skal feires som rockestjerner. Og det blir de. Her står Skari på den 70 meter lange catwalken på VM-scenen på Universitetsplassen i Oslo. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

- Jeg husker at vi gikk på catwalk i Nagano-OL, og jeg syns det var kult, sier rennleder i langrenn under VM, Bente Skari.

I Nagano i 1998 fikk langrennsløperen en sølv- og en bronsjemedalje, og fire år seinere gikk hun til topps i Salt Lake City.

På toppen av dette har Skari fem VM-gull, så det er liten tvil om at hun veit hva hun snakker om. Derfor var hun også en av dem som ble spurt til råds da medalje-seremonien skulle legges opp.

- Ekstra gæren - Mitt innspill var at utøverne ønsket å være rockestjerner for en kveld. Man føler seg jo litt ekstra gæren på en dag som det, og man må nyte det mens man kan , forteller Skari til Dagbladet.

Dette tok VM-arrangørene til seg, og kultursjef Tove Indgjerd er veldig fornøyd med resultatet.

- Vi har en 70 meter lang catwalk utøverne skal gå over. Den videre regien er lagt opp etter FIS-reglementet, forteller Indgjerd.

Reglene innebærer at de som skal dele ut medaljene kommer først ut på scenen, både FIS-presidenten, en representant fra FIS-council og forbundet som representerer utøveren, samt en representant fra organisasjonskomiteen.

Deretter skal utøverne krysse den 70 meter lange catwalken, før det deles ut tre medaljer i hver øvelse.

- Spektakulært Av musikalske innslag skal selvfølgelig nasjonalsangen til vinneren spilles, samt FIS-fanfaren. Og Ingjerd lover også et helheltig lysshow.

- Det kommer til å bli veldig spektakulært, og hele seremonien kommer til å bli kjempeflott. Jeg gleder meg veldig, sier kultursjefen.

Skari tror det kommer til å bli en enda sterke opplevelse i Oslo enn i Nagano.

- Det kan bli enda mer ekstremt her, fordi nordmenn vet hva en god langrenns- og hoppprestasjon betyr. Jeg tror det kommer til å blir bra trøkk på Universitetsplassen, og det vil gi gode opplevelser som løperne kan ta med seg.

- Kjedelig Og Skari vet akkurat hvor viktig minnene er. Hun håper at medaljevinnerne i Oslo skal unngå det som hendte med henne.

- Det er faktisk et par premieutdeligner jeg ikke husker fordi de ikke gjorde noe spesielt ut av seg, for eksempel under mesterskapet i 2001, forteller Skari.

- Og det er litt kjedelig.