Rockestjerner i jern & metall

Få kjenner igjen Red Harvest på gata i Oslo. På Kontinentet er de store stjerner. De tilhører metal-adelen og når bransjefolk skal rangere viktige plater og konserter, troner de øverst.

Sjelden kan det dokumenteres at norske artister er superstjerner utenlands. Med Red Harvest er det annerledes. Bransjebibelen Kerrang gir cd-en «Sick Transit Gloria Mundi» topp anmeldelse.

- Fem «K»-er av fem mulige. Terrorizer gir karakteren ni av ti..., sier Ketil Eggum, og er brydd over de panegyriske anmeldelsene.

Bandet vil heller snakke om hvor innmari «artig, dødskult og fett» det var å spille inn cd med Neil Kernon som produsent. For uinnvidde, Kernon har vært involvert i mer enn 350 produksjoner, bl.a. toneangivende utgivelser fra Chicagos undergrunnsmiljø, der industrial metal startet. Han er for metal-bandene det George Martin var for Beatles og tryglet Red Harvest om å få produsere plata, fordi han er fan.

Gåsehud

Det var Eggum som åpnet e-posten. Han får fortsatt gåsehud ved tanken. De fikk støtte fra Fond for utøvende kunstnere og overtalte Kernon (50) til å komme til Norge. De hadde ikke råd til en hel måned i Texas. Han havnet i et lite studio i Telemark.

- Vi er stumme av respekt for fyren. Totalt gehør, aldri har vi stemt gitarene så mye! gliser Jimmy Bergsten.

Heavy-Devy

Cd-en har verdensomspennende utgivelse denne uka. Lørdag er det release-fest i Oslo. I mai spiller de på Southern Discomfort-festivalen i Kristiansand. Så bærer det ut på tur med en annen legende.

- Devin Townsend vil jobbe med oss. Vi bukker og takker. Han er jo sjefen innenfor ekstrem villmannsmusikk... røper Eggum.

Red Harvest spiller releasekonsert sammen med Khold på John DEE i Oslo, lørdag 20. april.

NIENDE ALBUM: - For oss som har drevet innen jern og metall i så mange år, er gassmasker og oljefat intet nytt. Og vår første video ble bannlyst av NRK og TV2 i 1994, sier Ketil Eggum (foran), Thomas Brandt, Jimmy Bergsten og Erik Wroldsen. Lars Sørensen var i USA da bildet ble tatt.