Rockestjerner tok 3000 fans med på demonstrasjon etter konsert

Omringet av hundrevis av opprørspoliti i Denver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DENVER (Dagbladet.no): Bandet Rage Against The Machine og de mest dedikerte blant deres fans er kjent for å ha et noe anstrengt forhold til politiet, og det gigantiske sikkerhetsapparatet rundt demokratenes landsmøte i Denver stålsatte seg da vokalist Zach de la Rocha, etter å ha avsluttet med låta «Killing In The Name Of», ba alle om å trekke ut i gatene i samlet tropp i natt norsk tid.

Demonstrasjonen var planlagt i forkant, men arrangørene, «Irak-veteraner mot krigen» og en lokal venstreradikal gruppering, hadde ikke innhentet noen tillatelse fra politiet.

Etter en gratiskonsert utenfor sentrum der rundt 9000 fans fikk se rapmetal-heltene i RATM i storform, holdt det revolusjonært anlagte bandet en appell sammen med organisasjonene før ukas største og mest høylydte demonstrasjonstog begynte å gå i retning av Pepsi Center, der blant andre Bill Clinton var i ferd med å gå på talerstolen.

Uniformerte eks-soldater i front

De fleste av de rundt 20 krigsveteranene som deltok var kledd i uniformer og marsjerte taktfast i en egen gruppe foran rundt tre tusen mer udisiplinerte antikrigsdemonstranter. Aller fremst av dem var nevnte Zach de la Rocha og Rage-gitarist Tom Morello.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer