Rocket bort kulda

Toini & the Tomcats debuterte som julemusikanter i går, og til tross for kulda fikk de dratt i gang rockefoten hos hutrende publikummere.

Og gårsdagens konsert fristet til gjentakelse for bandet.

- Vi stiller opp! Jeg synes alltid det er så fint å spille utendørs, fordi da bærer lyden så godt, og så kommer det barn. Ellers spiller vi mest på klubber og festivaler med 18-årsgrense, men det er så gøy å se unger, de er så mottakelige for musikken, sier vokalist Toini Knudtsen.

10000 kroner

Sammen med gitarist Martin Caspersen, trommeslager Ned Leukhardt, bassist Arne Ertnæs og steelgitarist Sveinung Lilleheier holdt hun en forrykende julekonsert, og over 10000 kroner fant veien fra publikums lommebøker og ned i Frelsesarmeens bøsser.

- Vi er glad for at vi får være med på dette. Selv om jeg ikke deler Frelsesarmeens religiøse grunnsyn, så er det at de er åpne for alle en tanke som tiltaler meg veldig, sier Toini. Bandet har nettopp sluppet ei juleplate, og en av gjestene der er Marianne Antonsen, som også dukket opp på Egertorget i går for en duett med Toini.

- En ære

- Det er en ære å få stille opp for Frelsesarmeen, de gjør en kjempeinnsats. Mange mener det er patetisk at alle blir så veldig snille i desember, men det synes ikke jeg. Det er viktig å hjelpe 365 dager i året, men så har vi disse tretti dagene hvor folk gir litt ekstra, og det er da bare positivt, sier Marianne Antonsen.

<B>GATEKONSERT: </B>Toini Knudtsen viste at rockens verden har mye fint å by på når det gjelder julemusikk. Sammen med gitarist Martin Caspersen, trommeslager Ned Leukhardt, bassist Arne Ertnæs og steelgitarist Sveinung Lilleheier holdt hun en forrykende julekonsert.