Rocket ukulele og håndhilste på publikum

Taylor Swift satte Oslo spektrum i kok.

Romantiker: Taylor Swift satte tydelig pris på det unge, men voldsomt høylytte publikummet i Oslo Spektrum i går. Foto: Lars Eivind Bones
Romantiker: Taylor Swift satte tydelig pris på det unge, men voldsomt høylytte publikummet i Oslo Spektrum i går. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Min eneste innvending mot Taylor Swift, denne smellvakre 21-åringen som allerede har rukket å selge 19 millioner plater med sine velskrevne låter om kjendiskjærester, har vært at hun har virket litt for god til å være sann. Er ikke alt bare et eneste stort rigg utført av Disney Channel?

Overbeviste Vel, i kveld viste Taylor at det eneste den innvendingen kan brukes til er å tufte neste års kvinnedagsdebatt på den. Hvorfor er det så vanskelig å tro at hun faktisk er dritdyktig? På scenen overbeviste iallfall Taylor Swift alle oss som tvilte.

Full av energi Med selvsikkert flørteblikk druste hun gjennom en kløktig utvalgt spilleliste av hits mens hun ubesværet flyttet seg fra hvitt flygel til rød elgitar, håndhilste seg vei rundt hele gulvet i Oslo Spektrum, satte seg på en liten plattform der hun rocket en ukulele mens ungdommen skreik før hun hoppet tilbake på scenen med gnistrende festkjole og vindmaskin i ansiktet (eller var det bare publikummets pust?). For å si det med ungdommen: Taylor Swift eide.

Vakker scene Countrypop tillater ikke at man pisker en naken dansetrupp over scenen med en gang det begynner å bli kjedelig (hei Lady Gaga), men i går var den store stygge scenen smart bygd opp med en overscene, fine fløyelsgardiner og storskjermer som gudskjelov ble brukt for det de var verdt — det var ikke publikummet med størst gjennomsnittshøyde, for å si det sånn.

VM-stemning Superhits som «Better Than Revenge» og «Love Story» var det som virkelig fikk ungjentene til å skape VM-stemning på tribunen, og da de mer traurige balladene kom ble de til gjengjeld framført med såpass innlevelse at man under «Dear John» umulig kunne unngå å kjenne lysten til å drepe, og kanskje ligge litt med, John Mayer som låten angivelig handler om.

Publikumsvennlig Men det handlet ikke om John Mayer, Taylor Lautner, Jonas Brothers eller Kanye West i går. Det handlet om Taylor Swift, som umerkelig byttet kjoler og sveis i takt med showet og timet hvert minste skritt og piruett perfekt til et bilde på storskjermen eller en tekstlinje i låten - og hele tiden mens hun high-fivet med publikum.

Som fortjent Det sies at flinke piker kommer til himmelen, mens slemme piker kan gå hvor de vil. Vel, Taylor Swift viste i kveld at det er galt. Det er de flinke pikene som kan gå hvor langt de vil — og himmelen er grensa.