Anmeldelse Film «Rocketman»

«Rocketman» har allerede fått mange til å gråte, men er ingen god film av den grunn

Sentimental Elton John-hyllest som flyter på musikken og hovedrolleinnehaveren.

EMOSJONELT: Både Elton John og hovedrolleinnehaver Taron Edgerton tok til tårene under visningen av “Rocketman” under filmfestivalen i Cannes. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det var mange tårer etter at Elton John-filmen «Rocketman» hadde premiere her under filmfestivalen i Cannes. Hovedrolleinnehaver Taron Egerton gråt. Elton John gråt. Betydelige mengder i publikum gråt, av dette ekstravagante eposet der en yngre Elton synger seg gjennom en rekke av sine egne udødelige låter samtidig som han selv går gjennom ymse kriser, før han omsider lærer å bli glad i seg selv.

Men når tårene er tørket kan det hende at de vil tenke etter og komme frem til at «Rocketman» er en film med betydelige problemer.

Ensom superstjerne

«Rocketman» begynner i det Elton John (Egerton), karakteristisk kledd i paljettbefengt oransje trikot med matchende hodeplagg, snubler inn i en tenkt gruppeterapitime og begynner å fortelle om livet sitt. Det er historien om det kolossalt begavede barnet som kan etterligne hvem som helst på piano, som vokser opp og blir verdens største popstjerne, men som i hemmelighet er isolert og ensom, og avhengig av ymse rusmidler. Låtene, blant annet «Rocketman», «Goodbye, Yellow Brick Road» og «I’m Still Standing», blir stemningsindikatorer, illustrasjoner på hva som skjer inne i hodet på ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer