Rockheim stenger publikum ute

Får ikke se at Wenche Myhre, Åge Aleksandersen, Jokke og Alf Prøysen og a-ha innlemmes i Hall of Fame.

DIREKTØREN: Petter Fiskum Myhr mener Rockheim Hall of Fame vil bli en suksess. 
Foto: Morten Stokkan / Dagbladet
DIREKTØREN: Petter Fiskum Myhr mener Rockheim Hall of Fame vil bli en suksess. Foto: Morten Stokkan / DagbladetVis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): I dag inviterer Rockheim til feiring av de fem første artistene som innlemmes i «Hall of Fame».

- Wenche Myhre og Åge Aleksandersen kommer, Alf Prøysen er representert ved sønnen Ketil, noen fra Valentinerne kommer og noen fra a-ha, bekrefter Rockheim-direktør Petter Fiskum Myhr.

Det hele skal foregå nærmest bak lukkede dører: Publikum får ikke være med, men representanter for pressen får overvære arrangementet på Rockheim.

INNLEMMES: A-ha havner i Rockheims Hall of Fame i kveld. Foto: Keith Hammett / Dagbladet
INNLEMMES: A-ha havner i Rockheims Hall of Fame i kveld. Foto: Keith Hammett / Dagbladet Vis mer

Dagbladets kommentator: - En komplett selvmotsigelse.

Cirka 100 personer - en engere krets - er invitert til arrangementet på Rockheimscenen.

- Dette blir et lukket arrangement, en fest og en seremoni først og fremst til ære for de fem nominerte, forteller Rockheim-direktøren til Dagbladet.

Fokus på hygge Det blir ingen tv-sending eller streaming, men alminnelig nyhetsdekning.

INNLEMMES: Alf Prøysen. Her et bilde tatt i 1967. Foto: Ivar Aaserud / Aktuell / Scanpix
INNLEMMES: Alf Prøysen. Her et bilde tatt i 1967. Foto: Ivar Aaserud / Aktuell / Scanpix Vis mer

- Er det ikke mulig å få lyd og bilder ut til folket?

- Vi har valgt å gjøre det slik i år, for at det skal bli en intim setting for alle som er der, med fokus på hygge - i motsetning til prisutdelinger hvor hyggen nødvendigvis må underordnes en tv-produksjon. Dette blir mer som en konfirmasjon eller bryllup, der de medvirkende kan kose seg. Det blir gjort opptak, som dokumentasjon, men det skal altså ikke kringkastes, sier Myhr.

- Det blir en festaften til ære for de fem artistene, med festmiddag på Rockheim-scenen. De som kommer er inviterte gjester; artistene og noen av deres nærmeste og ellers folk som har tilknytning til bransjen og media.

INNLEMMES: Wenche Myhre.  Foto: Anders Grønneberg
INNLEMMES: Wenche Myhre. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Konferansier er Rune Nilson, kjent fra NRK. Underholdningen blir artister som tolker kjente låter av de nominerte artistene.

Attraksjon i Trondheim Det er nå litt over et år siden senteret åpnet, etter fem år med planlegging, bygging og uvanlig mye støy. Som alt annet med Rockheim, er også nominasjonsprosessen til Hall of Fame møtt med mer eller mindre saklig kritikk.

Rockheim-sjefen møter kritikerne med harde tall:

- Årets besøkstall for rock- og popmuseet på Brattøra i Trondheim blir nærmere 130000. Utstillinger og konserter er en suksess. Det skal også Rockheim Hall of Fame bli, sier Myhr.

INNLEMMES: Jokke og Valentinerne. Her er Joachim Nielsen (midten),  Håkon Torgersen (Petter Pogo) og May Irene Aasen i 1994. Foto: Jørn H. Moen/Dagbladet
INNLEMMES: Jokke og Valentinerne. Her er Joachim Nielsen (midten), Håkon Torgersen (Petter Pogo) og May Irene Aasen i 1994. Foto: Jørn H. Moen/Dagbladet Vis mer

Byggeprosessen ble langvarig, med kostnadsoverskridelser, forsinkelser og til og med en prematur åpningsfest i løpet av valgkampen i 2009, lenge før det var klart for åpning.

- Det ble sagt at Rockheim kom til å bli et museum uten folk, en tragedie for norsk musikkliv, oppsummerer direktøren og fortsetter:

- I dag er Rockheim en av de store attraksjonene i Trondheim. Vi føler vi har bra tillit og god kontakt med artistmiljøene og et godt forhold til de andre aktørene, som Rock City Namsos og Popsenteret i Oslo. Vi skal samarbeide og utfylle hverandre. Vi erkjenner alle at oppgaven er så stor at ingen av oss klarer det alene. Det er mer enn nok å gjøre for alle sammen.