Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rock'n' roll-pirat

Med tillatelse fra Keith Richards i Rolling Stones har Johnny Depp (40) brukt gitaristens stil i rollen som sjørøver i «Pirates of the Caribbean». Resultatet er blitt årets sommer-suksess i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOS ANGELES (Dagbladet): - Piratene var sin tids rock'n'roll-stjerner, og i rockhistorien er det ingen over eller ved siden av Mr. Richards. Hans talent, karisma, livsstil - og lidenskap for hva han holder på med, har alltid inspirert meg. Altså: Se på fyren! Han spiller «Satisfaction» med en like fandenivoldsk innstilling i dag som han gjorde for nesten førti år siden. Han elsker hver note, sier Depp til Dagbladet.

Johnny Depp fyrer opp en sigarillo og napper seg i sitt tynne hakeskjegg mens han forteller om sitt forhold til Rolling Stones-gitaristen. Han er blitt kompis med Richards nå, blant annet fordi begge har et nært forhold til Frankrike og - selvsagt - musikk.

Inspirert gitarist

Depp spiller daglig gitar, og opptrer av og til med sitt hobbyband P, men har foreløpig ikke spilt sammen med Richards.

- Jeg vil ikke si at jeg imiterer Keith i filmen, men jeg har tatt med meg hans eleganse og visdom i denne rolletolkningen. Han syntes det var bare hyggelig om jeg fant inspirasjon i å legge noe av hans personlighet i rollen som kaptein Jack Sparrow, sier Depp.

Han synes at en av de beste sidene ved å ha blitt en kjent skuespiller, er å selv få møte sine helter.

- Men det er ikke alltid like bra. Av og til kan det være greit å ha en viss avstand til de artistene eller skuespillerne du setter høyt. Nedturen kan være formidabel når du blir kjent med dem.

Kontroversiell yndling

Som vanlig er Depp åpen og frittalende, og med en gang vi kommer inn på temaet Bush og Irak, er han i full gang:

- Jeg elsket å høre denne fyren i Bushs administrasjon si at «french fries» burde bli kalt for «freedom fries». Da viste de virkelig hvor imbesille denne gjengen som nå styrer USA, er. Jeg må snart få sendt dem et brev for å takke dem for å vise hele verden hvor store idioter de faktisk er.

Hollywood har hatt et like problematisk forhold til Depp som han har til Bush. 40-åringen, som ble født i Kentucky, men hadde det meste av sin ungdomstid i Florida, er bosatt i Frankrike med Vanessa Paradis og sine to barn, har alltid vært kontroversiell for studiosjefene.

Men han er yndling hos publikum: Sammen med Orlando Bloom («Ringenes Herre»), Geoffrey Rush («Shine», «Shakespeare In Love», «Quills») og Keira Knightly («Skru'n som Beckham») har han med «The Pirates of the Caribbean» spilt inn godt over to milliarder kroner.

Slår fra seg

Det er slike svimlende beløp som har fått Depp til å tvile på om film i Hollywood fortsatt kan kalles for en kunstform.

- Jeg sliter med at alle som investerer i film venter å få tilbake det dobbelte, sier Depp.

Han trives derfor med å ha Hollywood-maskineriet på en avstand på ni tidssoner.

Depp har lyst til både å regissere og skrive igjen. Aller helst noe fullstendig meningsløst, filosoferer han, og ler.

Han vet hvilken posisjon han har. Ydmykt sier han at han er takknemlig for å få jobbe med så mange ulike typer filmer som fra «Arizona Dream», «Dead Man» og «Fear and Loathing in Las Vegas» til «Blow», «Pirates of the Caribbean» og Robert Rodriguez' «Once Upon a Time in Mexico», som kommer på kino seinere i høst.

- Jeg greier ikke å vurdere min jobb i noen av filmene. Jeg elsker bare å stå i ringen, og få noen slag - og gi noen reale tilbake.

INSPIRASJON: Johnny Depp har hentet inspirasjon fra sin kamerat Keith Richards i den nå norges-aktuelle «Pirates of the Caribbean». <br>- Keith syntes det var bare hyggelig, hevder Johnny Depp overfor Dagbladet.