Rock\'n\'roll-lotto

Egil Hegerberg spiller bass i Black Debbath, som går nye veier for å kunne betale for en utagerende rock\'n\'roll-livsstil.

De dobbelte Spellemannpris-vinnerne Black Debbath har svidd av sin siste krone i en forrykende karusell av raske biler og musserende vin. Så langt har ikke musikken gjort dem verken rike eller delvis velstående, og nå forsøker gruppa seg med et pilotprosjekt.

- I kveld spiller dere for ferdig utfylte lottokuponger på studentkjelleren på Bislet Høyskolesenter i Oslo?

- Ja, vanligvis er honoraret vårt nærmere fem siffer enn sju, så dette er et pilotprosjekt for å se om det blir mer lukrativt å spille for lottokuponger enn å spille for vanlig honorar. Antakeligvis vil dette bli fast kutyme.

- Hvor mye må folk spille lotto for å komme inn på konserten?

- Der sier du noe, dette har vi faktisk ikke tenkt på engang. Dette er jo helt bak mål, det er jo helt på trynet. Folk må fortsatt betale 100 kroner i inngangspenger for å komme inn på konserten, men vi skulle ta ut konserthonoraret i ferdig utfylte lottokuponger.

- Så folk kan ikke møte opp i døra med en ferdigutfylt lottokupong til 100 kroner og komme inn, altså?

- Prøv det! Jeg anbefaler folk å prøve det. Og går det ikke, så har man jo en billett til livets lykkelotteri selv.

- Hva venter du selv av gevinst?

- Alt under én million i premie er en skuffelse. Hvis vi vinner en storgevinst, kommer vi til å kjøpe enda dyrere luksusbiler. Vi kommer også til å bytte ut pilsen med eksportøl, ja kanskje aller helst gulløl, og ta en sydentur.

Blakk Debbath: Black Debbath er blakke, og prøver å spille for ferdig utfylte lottokuponger på Bislet høyskolesenter i Oslo.