Rock'n'roll predator

KRISTIANSAND (Dagbladet): Hardcorebandet Amulet og sanger Torgny Amdam rullet ut hele artilleriet. Konserten ble en åpenbaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Amulet fra Oslo er ferdig med verneplikten. De er nå turbo-rockens kommandosoldater med det vi kan forvente av hardcorepresisjon og aggressiv sceneutfoldelse. Natt til søndag gikk de til frontalangrep på Bylarm-publikumet.

Torgny Amdam og co. ga meg følelsen av å være 22 år og spinnvill igjen.

Hensynsløst rått

Avslutningen på årets Bylarm kunne ikke vært bedre. Amulet-konserten var mer en tilstand enn en opptreden, og publikum kunne ikke annet enn å hengi seg til den rå og energiske maktutfoldelsen fra scenen. Hvis the missing link kunne høres, ville det vært lyden av Amulet.

Men selv om bandet framstår som en predator, har det også en inkluderende varme - ikke minst takket være Torgny Amdams autoritet og hyperaktive opptreden. Han er hensynsløs, men vennlig.

Det var så frydefullt og vitalt, så rått og intenst at den eneste riktige oppsummeringen blir: Hvor var du da Amulet erobret Bylarm?

Bandet detonerte med serieeksplosjoner og leverte energisk høyoktanrock, uten at de tapte melodien av syne. Det har skjedd mye siden jeg hørte Amulet på Øyafestivalen i juni 2000. To cd-utgivelser er det også blitt: «The Burning Sphere» og «Freedom Fighters», som viser et band med stigende formkurve.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer