Rock'n'roll predator

KRISTIANSAND (Dagbladet): Hardcorebandet Amulet og sanger Torgny Amdam rullet ut hele artilleriet. Konserten ble en åpenbaring.

Amulet fra Oslo er ferdig med verneplikten. De er nå turbo-rockens kommandosoldater med det vi kan forvente av hardcorepresisjon og aggressiv sceneutfoldelse. Natt til søndag gikk de til frontalangrep på Bylarm-publikumet.

Torgny Amdam og co. ga meg følelsen av å være 22 år og spinnvill igjen.

Hensynsløst rått

Avslutningen på årets Bylarm kunne ikke vært bedre. Amulet-konserten var mer en tilstand enn en opptreden, og publikum kunne ikke annet enn å hengi seg til den rå og energiske maktutfoldelsen fra scenen. Hvis the missing link kunne høres, ville det vært lyden av Amulet.

Men selv om bandet framstår som en predator, har det også en inkluderende varme - ikke minst takket være Torgny Amdams autoritet og hyperaktive opptreden. Han er hensynsløs, men vennlig.

Det var så frydefullt og vitalt, så rått og intenst at den eneste riktige oppsummeringen blir: Hvor var du da Amulet erobret Bylarm?

Bandet detonerte med serieeksplosjoner og leverte energisk høyoktanrock, uten at de tapte melodien av syne. Det har skjedd mye siden jeg hørte Amulet på Øyafestivalen i juni 2000. To cd-utgivelser er det også blitt: «The Burning Sphere» og «Freedom Fighters», som viser et band med stigende formkurve.

Internasjonalt

Amulet er av internasjonalt kaliber og seiler opp som Turbonegers arvtakere. Norsk hardcorescene krever respekt.

Amulet reindyrker melodisk verstingrock, men har en appell som når langt utover et begrenset undergrunnspublikum. Sjelden hører man tregreps gitarrock så kompromissløst framført. Bandet sprenger seg ut, opp og fram.

Kom ikke her å si at dere ikke er advart.

HELT RÅTT: Konserten med Amulet på Bylarms avslutningsdag ble årets konserthøydepunkt, mener Dagbladets anmelder. Her ser vi vokalist Torgny Amdam i aksjon.